Laatste nieuws

8 nieuwe functies Monster Hunter World: Iceborne beta

Monster Hunter World: Iceborne

8 nieuwe functies die je kunt verwachten in de Monster Hunter World: Iceborne beta voor PS4, live dit weekend

Nieuwe monsters, wapenbewegingen, gameplay tweaks en meer gedetailleerd

Monster Hunter: de wereld betreedt op verschillende manieren nieuwe gebieden met de aanstaande release van de gigantische uitbreiding van Monster Hunter World: Iceborne. Er zijn zoveel coole dingen in Iceborne – en we bedoelen niet alleen het nieuwe winterse Hoarfrost Reach-ecosysteem. Daarom wilden we u een praktische smaak geven van wat u kunt verwachten, samen met deze handige gids om u voor te bereiden op de nieuwe uitdagingen.

Maar eerst een samenvatting (en ik zal proberen het de snelste samenvatting ooit te maken, dus lees met 2x snelheid voor het beoogde effect) voor degenen die al een tijdje niet hebben gejaagd, of helemaal niet:

Je bent een jager. Jager van monsters. Monsters verlaten sporen. Je Scoutflies (groene vuurvliegjes) leiden je naar tracks. Je verzamelt nummers en vindt het monster. Dan vecht je alleen of met vrienden tegen het monster: aanvallen, geraakt worden, het gedrag ervan observeren, tegenaanvallen, opnieuw geraakt worden, items gebruiken, tools gebruiken, de omgeving gebruiken, misschien flauwvallen en uiteindelijk winnen.

Via deze bèta krijg je opscheprechten en itempakketten die worden ontgrendeld in het volledige Iceborne-spel wanneer het wordt uitgebracht. In de volledige versie van de Iceborne-uitbreiding, krijg je ook materiaal om nieuwe wapens en wapenuitrustingen te maken … om nog gruwelijkere monsters aan te pakken!

Monster Hunter World: Ice Beta Beta

Monster Hunter World: Iceborne beta

Phew! Met dat uit de weg, laten we die nieuwe functies bekijken:

1. Vecht tegen de koude temperaturen

Voordat je een monster in de Rijp Reach kunt opsporen en bestrijden, moet je de vrieskou van de nieuwe locale overleven. In de kou blijven zonder iets om je op te warmen zal langzaam weg vreten in je uithoudingsvermogen, waardoor je je vermogen om te sprinten belemmert en zelfs wat aanvallen uitvoert.

Gelukkig voor jou heeft de Hunter’s Guild de blauwe voorraaddozen op de campings gevuld met warme dranken; zorg ervoor die te nemen. En als je helemaal geen Hot Drinks meer hebt, moet je uitkijken naar Hot Peppers (om meer warme drankjes te maken) of natuurlijke warmwaterbronnen in de omgeving. Zitten in een van die hete bronnen lang genoeg om op te warmen en een boost te krijgen voor herstel van de gezondheid! Sterk aanbevolen.

Hoe weet je of je moet opwarmen? Eenvoudig: zoek naar blauwe pictogrammen naast je stamina-balk … of kijk naar de koude, bevende animatie van je jager.

2. Gebruik de Slinger altijd.

Heb je ooit de perfecte gelegenheid gemist om de monsters in zijn tracks te stoppen met een tijdig Slinger-schot omdat je je wapen nog steeds omhulde? Ik heb … (Ik ben totaal niet flauwgevallen, hoewel … misschien). Hoe dan ook, terug op het onderwerp: nu kun je de Slinger op elk moment gebruiken, zelfs met getrokken wapen. Met sommige wapens kun je zelfs Slinger-burstshots integreren in de combo’s van je wapen!

Over wapens gesproken …

Monster Hunter World: Iceborne beta
Monster Hunter World: Iceborne beta

3. Probeer nieuwe wapenbewegingen uit

De header bedekt het al behoorlijk, maar laten we een beetje dieper duiken. De Iceborne-uitbreiding bouwt voort op elk aspect van Monster Hunter: World, en dat bevat updates voor elk wapen. Ik stel me voor dat de gevechtsontwerpers elkaar ontmoeten en een lange, harde blik werpen op elk van de 14 verschillende soorten wapens en denken: “Wat zou dit wapen nog beter maken?” Ik kan niet verifiëren dat de dingen echt zo zijn gegaan, maar jij ” Ik snap wat ik bedoel als je ze allemaal uitpakt.

Sommige wapentypen kregen nieuwe mogelijkheden terwijl anderen nieuwe vertakte combo’s kregen; maar ze kregen allemaal een vorm van interactie met de Slinger en de geheel nieuwe Clutch Claw-monteur, die de manier waarop je bepaalde in-game-situaties benadert, volledig kan veranderen.

4. Grijp vast op monsters met de koppelingsklauw

Een andere manier om uw toolkit voor het jagen op monsters uit te breiden is met de toevoeging van de koppelingsklauw. Dit handige apparaat schiet een grijphaak uit je Slinger en ritst je recht naar het monster. En vanaf daar kunt u verschillende strategische (en rad) zetten uitvoeren:

Claw valt aan terwijl je op het hoofd van het monster worstelt, en je dwingt het monster om van richting te veranderen en ze op een specifieke manier te sturen.
Flinch Shots gebruiken al je Slinger-munitie (als je die hebt) en sturen het monster naar een muur, richel, vallen, enz.
Wapenaanvallen tijdens het worstelen met het monster verzachten de huid voor meer schadelijke follow-upaanvallen of halen een aantal krachtige Slinger-munitie uit het monster dat je er vervolgens tegen kunt gebruiken.
Houd gewoon rekening met deze twee belangrijkste factoren bij het gebruik van uw koppelingsklauw:

Uithoudingsvermogen kosten zijn erg hoog voor het vastgrijpen op monsters.
Woedende monsters krijgen weerstand tegen klauwaanvallen en zijn meer vatbaar voor plotselinge aanvallen, die je zullen afschudden en je zullen beschadigen.

Monster Hunter World: Iceborne beta

5. Leer alles in de nieuwe Trainingsruimte

Oké, dus we hebben nieuwe Slinger-technologie, nieuwe wapenkenmerken en de nieuwe Clutch-klauw besproken. Nu is alles wat we nodig hebben een veilige plek om alles uit te testen en te oefenen voor de daadwerkelijke jacht …

Betreed de vernieuwde Trainingsruimte!

Op het eerste gezicht lijkt dit veel op de bestaande trainingsruimte in Monster Hunter: World; maar we hebben een nieuwe functie toegevoegd die een wereld van verschil zal maken: je kunt de standaard vaten en boomstam verwisselen voor een full-sized monsterlijk ding met wielen!

Deze trainingspop valt je niet aan, maar reageert op Clutch Claw-aanvallen, net zoals een monster dat zou doen, dus het is een geweldige manier om de ins en outs van deze nieuwe mechanica en de nieuwe functies of combo’s te oefenen en beheersen je favoriete wapen.

6. Bewaar herinneringen aan uw speurtochten met de weergavemodus

De Nieuwe Wereld heeft ons een aantal van de mooiste vergezichten en gedetailleerde omgevingen van de Monster Hunter-serie gepresenteerd. Nu voegen we, als gevolg van de populaire vraag, een functie toe waarmee je de standaard camerahoeken kunt verbreken en de perfecte foto van jezelf of het landschap kunt maken met de weergavemodus.

Eén ding om op te merken: de weergavemodus lijkt veel op fotografie in het echte leven en onderbreekt niet de actie … dus als er een monster opduikt, kan het heel goed besluiten dat je de volgende maaltijd bent en recht op je afkomt. Als je wordt geraakt door iets terwijl de weergavemodus actief is, wordt je teruggeleid naar het normale spel.

7. Geniet van een beter afgestemde moeilijkheidsgraad

en van onze doelen met Monster Hunter is om zoveel mogelijk mensen een leuke ervaring te bieden, ongeacht hun ervaringsniveau en groepssamenstelling. Dus voor deze beta bieden we je een keuze uit drie verschillende missies. Bovendien kunt u de dynamische moeilijkheidsgraad uitproberen die helemaal nieuw is voor de serie. Dit past de moeilijkheid aan, of je nu speelt in een van de drie scenario’s: solo, als een paar of een groep (3 tot 4 spelers).

Onze speurtochten deze keer zijn:

“Great Devourer, Great Jagras” (Ancient Forest, Beginners)
“The Big-horned Banbaro” (Hoarfrost Reach, Intermediate)
“The Wild Tigrex” (Hoarfrost Reach, Advanced)

8. En meer …? Ja!

Oké, dus ik heb hier heel veel gedekt … maar maak je geen zorgen, het is niet alles. Een deel van het plezier van gamen is om zelf nieuwe dingen te ontdekken, door buiten de gebaande paden te treden en door oude, oude vallen en opstaan. Dus ga erop uit en verken alles wat je kunt terwijl de bèta live is!

De eerste ronde van de Monster Hunter World: Iceborne Beta zal live zijn van 11.00 uur BST op vrijdag 21 juni tot 11.00 uur BST op maandag 24 juni alleen voor PlayStation Plus-leden, met een tweede ronde op 11 juni om 11.00 uur BST op vrijdag 28 juni via 11 uur BST op maandag 1 juli – deze staat open voor alle PS4-spelers. Voorgeladen opties zijn beschikbaar een paar dagen voordat elke bètaperiode begint.

Blijf warm en blij jagen!

Delen aub.

Wat je misschien ook leuk vind ?