Laatste nieuws

Adventure games ps4

adventure games ps4

De beste post-apocalyptische PS4-games — essentiële koopwijzer

Van nucleaire ramp tot verwoestende klimaatverandering, de val van de mensheid biedt meer dan genoeg sombere en duistere thema’s voor games. Ontdek hier de beste post-apocalyptische avonturen voor de PS4.

Days Gone

Stijl: Third-person actie
Setting: Zombie-apocalyps
Toon: Duister / realistisch
Spelers: Singleplayer

Days Gone vertelt het verhaal van de dramatische en onherbergzame opmars van het landelijke noordwesten van Amerika. Je speelt als voormalige outlaw en biker Deacon St. John die nu als premiejager zijn brood wint. Trek door de ruige wildernis en bewapen jezelf terwijl je op zoek gaat naar voorraden en de strijd aangaat met hordes gemuteerde mensen die bekendstaan als ‘Freakers.’

Days Gone

Far Cry New Dawn

Stijl: First-person shooter
Setting: Post-nucleaire woestenij
Toon: Duister / realistisch
Spelers: Singleplayer of co-op

Keer meer dan tien jaar nadat de wereld is verwoest door een nucleaire ramp terug naar Hope County in Far Cry 5 en neem het op tegen de meedogenloze rondtrekkende bandietengroep ‘The Highwaymen.’ Leg voorraden aan, verzamel wapens en breid je hoofdkwartier in het vredige stadje Prosperity uit.

Far Cry New Dawn | Story Trailer | PS4
Far Cry New Dawn

Rage 2

Stijl: First-person shooter
Setting: Post-apocalyptische wildernis
Toon: Over-the-top / gestileerd
Spelers: Singleplayer

Een FPS in sandboxstijl, vol met veel te grote wapens en belachelijke power-ups. Roekeloosheid wordt eigenlijk alleen maar aangemoedigd. Verken een futuristische woestenij die het resultaat is van een grote ramp, waarbij je je een weg baant door bandietenkampen en alles wat je in de weg staat compleet aan diggelen slaat.

Rage 2 | Everything vs Me | PS4
Rage 2

Nuclear Throne

Stijl: Top-down shooter / rogue-like
Setting: Post-nucleaire woestenij
Toon: Maf / ondeugend
Spelers: Maximaal twee spelers (lokaal)

Verken een uitgebrande, post-nucleaire woestenij die nu wordt bewoond door krankzinnige en bizarre mutanten, waarbij je wapens en power-ups moet opsporen om de ware heerser van dit woeste landschap te worden. Nuclear Throne is een verbijsterend en geweldig leuk spel en neemt het niet zo nauw met de apocalyps.

Pre-E3 Nuclear Throne Trailer
Nuclear Throne

Horizon Zero Dawn

Stijl: Third-person actie
Setting: Post-apocalyptisch in de verre toekomst
Toon: Fantasie / futuristisch
Spelers: Singleplayer

Stap in een interessant verhaal over de aarde lang nadat de moderne beschaving ten onder is gegaan. De wereld is niet langer in handen van mensen, maar van gigantische beestachtige machines die door het landschap dwalen. Je speelt als Aloy, een krijger van de Nora-stam, en doorkruist het land om erachter te komen wat de machines in zijn macht houdt en de vrede te herstellen voor de rest van de overlevende menselijke gemeenschappen.

Horizon Zero Dawn | Cinematic Trailer | PS4
Horizon Zero Dawn

Mad Max

Stijl: Third-person actie
Setting: Post-nucleaire woestenij
Toon: Duister / wanhopig
Spelers: Singleplayer

Zet voet in het ongetemde, zanderige landschap van futuristisch Australië – een kille, vijandige woestijn vol bandieten en hevige zandstormen. Als Max Rockatansky, die voor dood is achtergelaten door de kwaadaardige War Boys en niets meer te verliezen heeft, ga je op jacht naar wraak.

Dying Light

Stijl: First-person actie
Setting: Zombie-apocalyps
Toon: Duister / wanhopig
Spelers: Singleplayer of co-op

Probeer de stad Harran uit de greep van een zombie-epidemie te bevrijden door voor risicovolle missies de straten op te gaan en de zombies te trotseren. Spring over daken en klim over muren om de zombies een stap voor te blijven, terwijl je munitie verzamelt en wapens maakt om terug te kunnen vechten als je in een hoek gedreven wordt.

Dying Light: The Following | PS4 trailer
Dying Light

Fallout 4

Stijl: First-person RPG
Instelling: Woestenij met radioactieve straling
Toon: Retro scifi / louche
Spelers: Singleplayer

Verlaat de veiligheid van een speciaal gebouwde nucleaire bunker en ontdek wat er nog van de gebombardeerde Amerikaanse oostkust is overgebleven. Zoek naar wapens, schoon water en medicijnen terwijl je radioactieve neerslag, gemuteerde fauna en een wetteloze maatschappelijke orde van bandieten en misdadigers trotseert. 

Fallout 4 | Launch Trailer | PS4
Fallout 4

Metro Exodus

Stijl: First-person actie
Setting: Post-apocalyptisch Rusland
Toon: Duister
Spelers: Singleplayer

Laat de gure tunnels van de Moscow Metro achter je en leid een kleine groep overlevenden door de grimmige, bevroren woestenijen van Rusland op zoek naar beschaving en hernieuwde hoop. Tijdens een reis van enkele seizoenen moet je voorraden zoeken, tegen dodelijke vijanden vechten en doen wat er nodig is om te overleven. 

Metro Exodus | Launch Trailer | PS4
Metro Exodus

Tom Clancy’s The Division 2

Stijl: Third-person shooter
Setting: Post-pandemisch
Toon: Meeslepend / intens
Spelers: Alleen online multiplayer

Herstel de gang der zaken terwijl Washington D.C. ten onder gaat. Het hele land staat op de rand van uitsterven door het dodelijke ‘Dollar’-virus. Als lid van een crisismanagementbureau dat bekend staat als The Division, ontwikkel je de vaardigheden, tools en wapens die nodig zijn om de wetteloosheid en chaos uit de hoofdstad te verjagen. 

Tom Clancy's The Division 2 | Launch Trailer | PS4
Tom Clancy’s The Division 2

The Last of Us Remastered

Stijl: Third-person action / horror
Setting: Zombie-apocalyps
Toon: Donker / intens
Spelers: Single- en multiplayer

Ga op een emotioneel beladen en wanhopig avontuur door het vervallen Amerikaanse landschap. Baan je een weg door de restanten van een beschaving die inmiddels is vergaan — genadeloze bandieten, krankzinnige cultaanhangers en meedogenloze organisaties — en vecht, handel en plunder om te overleven.

The Last of Us Remastered | Available now
The Last of Us Remastered

X-COM 2

Stijl: Real-time strategie
Setting: Buitenaardse invasie
Toon: Scifi / futuristisch
Spelers: Singleplayer

Nadat de aarde is binnengevallen en veroverd door buitenaardse strijdkrachten, verzamel je de overlevenden, bereid je ze voor met training en wapens en leid je het gevecht om jullie thuisplaneet terug te winnen. Als beheerder van het X-COM-initiatief moet je de steun winnen van resterende naties en overlevenden over de hele wereld, en geld en technologieën verzamelen om de buitenaardse binnendringers uit te schakelen.

XCOM2 | Launch Trailer | PS4
X-COM 2

NieR: Automata

Stijl: Actie-RPG
Setting: Dystopie in de verre toekomst
Toon: Existentieel / futuristisch
Spelers: Singleplayer

Ruim 10.000 jaar in de toekomst maak je deel uit van een elite android-eenheid die YorHa wordt genoemd en bevind je je op de vergane planeet Aarde. Dit is het begin van een bijzondere zoektocht naar de zin van het leven. Te voet of in speciale ‘Flight Units’ neem je het op tegen gigantische vijanden en ontdek je een diep verscholen waarheid over de toekomst van de mensheid.

NieR: Automata | Accolades Launch Trailer | PS4
NieR: Automata

The Walking Dead – The Telltale Series

Stijl: Verhaalgedreven avontuur.
Setting: Zombie-apocalyps
Toon: Psychologisch / wanhopig
Spelers: Singleplayer

The Walking Dead van Telltale Games is gebaseerd op de gelijknamige stripboeken en tv-serie. Het is een episodische reis door een verwoest futuristisch Amerika vol zombies, misdadigers en doodgewone mensen die alles op alles zetten om te overleven. Gedurende de drie seizoenen speel je als meerdere personages en doe je wat nodig is om in leven te blijven.

The Walking Dead: The Telltale Definitive Series - Official Gameplay Trailer
The Walking Dead – The Telltale Series

Arizona Sunshine

Stijl: First-person shooter
Setting: Zombies / post-apocalyptisch
Toon: Spanning / gewelddadig
Spelers: Maximaal vier spelers online

Overleef de verschroeiende hitte van het Amerikaanse zuidwesten terwijl je je een weg baant door de Grand Canyon, een gebied dat nu barst van de hordes vraatzuchtige zombies. Maak gebruik van real-time motion-tracking op PlayStation VR om vleesetende ondoden aan flarden te schieten en zorg ervoor dat elk schot telt.

Arizona Sunshine | Launch Trailer | PlayStation VR
Arizona Sunshine

Wasteland 2

Stijl: Turn-based RPG
Setting: Post-nucleaire woestenij
Toon: Troosteloos / onderdrukkend
Spelers: Singleplayer

Verken verwoeste landschappen van de verre toekomst in een duistere dieselpunk-versie van de wereld na een nucleaire ramp. Met een party van maximaal vier leden, dat deel uitmaakt van de Desert Rangers, trek je de woestenij in en onderzoek je wie veteraan Generaal Vargas heeft vermoord.

Wasteland 2 | 'Welcome To The Wasteland' trailer | PS4
Wasteland 2

Delen aub.

Wat je misschien ook leuk vind ?

Geef een reactie