Laatste Games

FIFA 20 Preview

fifa 20

Volledig volgens verwachting komt EA ook dit jaar met een nieuwe versie in de FIFA-serie. Dit keer met Eden Hazard, Virgil van Dijk & Zinedine Zidane op de covers van de verschillende edities. Natuurlijk leuk die nieuwe hoesjes, maar onder de motorkap veranderde er veel ten opzichte van FIFA 19.

FIFA 20 moet meer en meer op echt voetbal gaan lijken. Met FIFA 19 ontstonden er naar verloop van tijd zoveel glitches en manieren om de gameplay uit te buiten dat het op alles leek, behalve echt voetbal. Een van de manieren hoe dit opgelost wordt door EA is iets dat ze ‘time & space’ noemen. In de praktijk zorgt dit ervoor dat spelers zich beter bewegen zonder bal. Het kluitjesvoetbal uit FIFA 19 zie je niet snel meer. FIFA 20 focust zich veel meer op het positiespel en de ruimtes vinden op het veld. Spelers met goede passing en goede dribbling worden daardoor een stuk belangrijker. De dribbling zorgt er bijvoorbeeld voor dat spelers makkelijker de bal bij zich houden en daardoor een voorsprong op een verdediger makkelijker kunnen volhouden. Daarnaast is er een nieuwe manier van dribbelen, namelijk strafe dribbling. Dit wil zeggen dat je in de kleine ruimte veel meer controle hebt over dribbels van de speler waardoor een speler als Messi of Griezmann veel effectiever is om te gebruiken.

Fifa 20 

Om dit te compenseren krijgen verdedigers ook meer mogelijkheden. Het wordt ontzettend belangrijk in FIFA 20 om handmatig te verdedigen. Enkel je teamgenoten druk laten zetten werkt niet meer, je moet echt werken om de bal af te pakken van de tegenstander. Dit zorgt er wel voor dat het verdedigen iets lastiger is omdat je veel zelf moet doen, maar als je hier eenmaal goed in bent dan is het veel meer ‘rewarding’ omdat je vaker de bal kunt behouden als je hem op de juiste manier afpakt. In FIFA 19 was het vaak zo dat je de bal pakte, maar dat deze dan direct in de voeten van de tegenstander kwam, dit gebeurt nu nauwelijks.

Daarnaast gaat FIFA 20 vooral in op de details. Zo veranderen de set pieces naar een geëvolueerde versie van hoe je ze vroeger nam. Er is weer een cirkeltje in het doel waardoor je ongeveer ziet waar de bal terecht komt, mocht je hem goed raken. In eerste instantie leek het erop dat veel spelers dit snel onder de knie hadden waardoor het enigszins overpowered overkwam. EA liet wel weten voor het eerst playtests te doen met esporters waardoor fouten in het spel al eerder in het proces eruit kunnen worden gehaald. De verwachting is dus dat hier nog wel dingen in kunnen veranderen. Hetzelfde systeem wordt overigens gebruikt voor penalty’s. Graag hadden we gezien dat er wat was gedaan met de hoekschoppen, maar deze blijven hetzelfde als in FIFA 19.

FIFA 20 - Official Gameplay Trailer

Een andere nieuwe feature, die lijkt op een kleine aanpassing maar in de praktijk veel veranderingen met zich mee brengt, zijn nieuwe physics voor de bal en het veld. De bal reageert nu op hobbels in het veld en zal dus altijd op een andere manier bewegen, net als in het echt. Hierdoor zie je vaak dat spelers keer op keer een bal anders raken wanneer ze schieten waardoor er ook weer andere doelpunten ontstaan dan je gewend bent. In vorige FIFA’s had ik altijd het idee dat er een paar soorten manieren waren om te scoren en dat hier zeer weinig variatie in terug te vinden was. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je moet nadenken als er voetballers van de tegenstander om je heen staan. Neem ik de bal aan of speel ik hem direct door? De eerste aanname van een speler wordt daardoor nog belangrijker.

FIFA Ultimate Team

Uiteraard gaat ook FIFA Ultimate Team een ontwikkeling doormaken. De populairste modus van FIFA gaat volledig inzetten op het personaliseren van je club. Daarnaast komen er objectives voor over langere periode.

Met het spelen van wedstrijden ga je XP verzamelen om beloningen van een seizoen vrij te spelen. Zo’n seizoen gaat waarschijnlijk zes tot acht weken duren. Des te meer XP je behaalt, des te meer beloningen speel je vrij. Dit kan bijvoorbeeld een speciale speler zijn, maar ook items om je stadion en club te personaliseren. Denk hierbij aan nieuwe vreugdedansjes, ouderwetse ballen uit oudere FIFA’s (zoals FIFA 95), nieuwe custom logo’s of een thema voor in je stadion. Zo kun je jouw stadion volledig versieren met Unicorn-vlaggen. Dit hoeft echter niet, je kunt ook voor een authentiek uiterlijk gaan.

fifa 20 cover
fifa 20 zidane cover

Om het helemaal af te maken komen de house rules ook naar FIFA Ultimate Team en worden er nog een aantal nieuwe vormen aan toegevoegd, naast de bestaande van vorig jaar. Zo komt er een King of the Hill waarin je punten verdient door de bal zo lang mogelijk in een bepaald gedeelte van het veld te houden. Wanneer je vervolgens scoort dan krijg je het aantal doelpunten op basis van de tijd die je in dat vlak van het veld doorbracht. Als je de bal echter kwijtraakt krijg je de punten niet. Daarnaast kun je tegen vrienden spelen en drie random spelers omwisselen van een vriends team met jouw team. Het is ook mogelijk om een wedstrijd te spelen met maximale chemistry, ongeacht wie er in je team staan. Tot slot is er nog een modus waarbij de bal steeds anders reageert. Zo is er een speed boost, een shooting boost en een dribbling boost. Het klinkt allemaal heel erg over-de-top maar de beelden die we zagen, hebben ons wel overtuigd dat dit een succes gaat worden, we hebben deze modi echter nog niet kunnen spelen. Deze modi zullen zowel offline als online tegen vrienden en online tegen willekeurige spelers te spelen zijn. De statistieken van jou tegen anderen zijn daarbij ook bij te houden.

Tot slot bevat FIFA Ultimate Team 20 natuurlijk nog een aantal nieuwe Icons waaronder de huidige Nederlandse bondscoach Ronald Koeman. Andere nieuwe namen zijn Andrea Pirlo, Didier Drogba, Ian Wright, Carlos Alberto en Zinedine Zidane.

Hieronder zie je icons die al bevestigd zijn , ook zie je een paar lege vakken deze zullen een van deze dagen gevuld gaan worden , ik ben echt heel erg benieuwd welke icons er nog bij gaan komen.

Icons Fifa 20

Delen aub.

Wat je misschien ook leuk vind ?

Geef een reactie