Laatste nieuws

GTA 6

Alle geruchten en feiten op een rij

In 2013 bracht Rockstar voor het laatst een GTA-game uit. Grand Theft Auto 5 groeide snel uit tot een wereldwijd succes en werd één van de bestverkochte games aller tijden. Uiteraard vraagt men zich dan af wat Rockstar in petto heeft voor GTA 6. In dit artikel zetten wij alle geruchten en feiten over GTA 6 op een rij.

Dit bericht is op 15 april 2019 bijgewerkt met geruchten van een klokkenluider die claimt bij een kleine Europese ontwikkelaar te werken en informatie deelt over locatie, releasedatum en exclusiviteit op PlayStation 5.

Releasedatum

Op 27 maart 2016 meldde een anonieme bron dat Rockstar begonnen is met het ontwikkelen van GTA 6. Daarnaast verscheen er op 18 mei 2018 een bericht van Gamesradar dat GTA 6 ‘goed onderweg’ is in het ontwikkelingsproces.

Daarnaast wordt momenteel de verwachting geschept dat GTA 6 waarschijnlijk niet voor 2022 gaat verschijnen, zo zegt analist Michael Pachter. Volgens Pachter verschijnt de game op z’n vroegst in 2021. Pachter verklaart dat deze releasedatum te maken heeft met het feit dat de ontwikkelaar tot eind 2018 vooral zijn focus heeft gelegd op Red Dead Redemption 2.

Met deze schatting meldde Pachter ook dat er acht jaar tussen zat met de release van Red Dead Redemption en Red Dead Redemption 2, die overigens eerst in de lente van 2018 moest verschijnen. Uiteindelijk werd de releasedatum verplaatst naar 26 oktober van datzelfde jaar. Met de lancering van de succesvolle western-game lijkt Rockstar zich nu volledig te kunnen focussen op het ontwikkelen van GTA 6. Ondanks dat besteedt Rockstar nog steeds aandacht aan het leveren van content voor de online-modi van verschillende games. Zo wordt er nog steeds content geleverd voor GTA Online en de reeds verschenen bèta van Red Dead Online.

In juli 2018 ging het gerucht dat GTA 6 in 2019 ging verschijnen nadat er in GTA 5 een opvallend pop-up-bericht verscheen voor pc-, Xbox 360- en PS3-spelers. Al snel werd duidelijk dat het ging om een het bericht dat via een mod gemaakt was en als grap werd bedoeld.

GTA 5 kwam op 17 september 2013 uit en werd aangekondigd op 3 november 2011. Hiermee zat er 22 maanden tussen de aankondiging en de lancering. Indien deze tijd wordt aangehouden voor GTA 6, dan kan men GTA 6 aan het einde vanaf 2020 verwachten.

GTA 6

Locatie

In 2016 werd bekend dat Rockstar in het verleden een poging heeft gedaan om een GTA-game te maken die zich ging afspelen in de Japanse hoofdstad Tokio. In het jaar 2003 legde de ontwikkelaar patenten vast voor de namen ‘GTA Tokyo’, ‘GTA Bogota’ en ‘GTA Sin City’. Uiteindelijk werd na uitgebreid onderzoek van dit idee afgezien, omdat de wegen van de stad destijds te complex waren voor een GTA-game. Momenteel wordt gespeculeerd dat Rockstar dit, met de technologie van nu, opnieuw een kans wil geven. Echter is hierover niets bekend.

In maart 2018 ontstond het gerucht dat GTA 6 zich gaat afspelen in Vice City en Zuid-Amerika. Het YouTube-kanaal ‘The Know’ bracht een video uit waarin een anonieme bron het kanaal van zodanig veel informatie had voorzien dat het als betrouwbaar werd beschouwd. Echter benadrukt het kanaal dat de gedeelde informatie met een korrel zout genomen moest worden. Volgens de bron draagt de nieuwe game van Rockstar namelijk de naam ‘Project Americas’. Hiermee wordt verondersteld dat de game zich afspeelt in Vice City en Zuid-Amerika. De speler kan in dit geval per vliegtuig heen en weer reizen tussen de twee locaties om bijvoorbeeld drugs te vervoeren voor missies in een Narcos-achtige stijl.

Vice City is in het verleden al meerdere keren gebruikt als locatie voor een GTA-game. Naast Vice City zijn de locaties Los Santos en Liberty City het vaakst gebruikt in GTA-games. Zo speelden de laatste twee GTA-games zich af in Los Santos (GTA 5) en Liberty City (GTA 4). Wanneer deze cyclus wordt aangehouden is het nu aan Vice City de beurt om als locatie te dienen voor een nieuwe GTA-game.

Voorheen is ook Londen gebruikt voor de franchise, maar lijkt een terugkeer van de stad onwaarschijnlijk. In 2013 bracht The Guardian een interview uit met Dan houser waarin werd gesproken over Londen als potentiële locatie voor GTA 6. Ondanks dat Houser aangaf graag een gamewereld met Londen te willen maken, leek het volgens hem niet geschikt voor een volgende GTA-game.

Volgens een lekker bij een kleine Europese ontwikkelaar wordt GTA 6 een maand lang exclusief voor PlayStation 5 en lanceert deze eind 2020. Tevens wordt genoemd dat zowel Miami (Vice City) en New York ( Liberty City) aanwezig zijn, hoewel de lekker dit niet met 100% zekerheid durft te zeggen. Verder heeft de lekker geen verifcatie gegeven over de informatie, dus neem deze informatie met een goede korrel zout.

GTA 6

Personages

Uit dezelfde video van The Know werd gemeld dat GTA 6 een vrouwelijke protagonist gaat bevatten. In het verleden koos Rockstar er altijd voor mannelijke protagonisten te kiezen. In GTA 5 kreeg de speler voor de eerste keer de beschikking over drie protagonisten in plaats van één. Hiermee geeft Rockstar aan open te staan voor veranderingen met deze personages en lijkt een eerste vrouwelijke protagonist zeker mogelijk te zijn.

In 2017 verscheen er een cv van acteur Tim Neff waarin hij had aangegeven motion capture-werk verricht te hebben voor GTA 6 en Red Dead Redemption 2. Kort nadat het cv zich had verspreid ontkrachtte Neff dit en zei dat hij slechts gewerkt aan GTA 5 en dat het om een misverstand ging. Alhoewel de kans bestaat dat Neff met zijn cv werd teruggefloten door Rockstar, is het gezien de fase van het ontwikkelingsproces waarschijnlijk een kwestie geweest van foutieve informatie.

GTA

Platform

Met de geruchten over een releasedatum na 2020 is de kans aanzienlijk dat GTA 6 ontwikkeld gaat worden voor next-gen-consoles. Deze speculatie wordt ondersteund met de recente verschijning van een nieuwe vacature van Rockstar. Het bedrijf zei op zoek te zijn naar een nieuwe ‘senior environment artist’ voor de studio van Rockstar India.

In de betreffende vacature werd omschreven dat de persoon in kwestie nieuwe levendige gamewerelden moet kunnen creëren voor nieuwe ‘next-gen’-projecten. Daaraan werd toegevoegd dat de persoon minstens vijf jaar ervaring moest hebben in het maken van 2D- en 3D-werelden. Hiermee wordt echter nog niet aangegeven of deze vacature betrekking heeft op GTA 6 of op een andere game van de ontwikkelaar.

Momenteel gaat tevens het gerucht dat onder andere de PlayStation 5 niet voor 2020 gaat verschijnen. Dit kan in lijn staan met de lancering van GTA 6, wat de kans vergroot dat de game zowel op de huidige generatie consoles als op de volgende generatie Xbox en PlayStation 5 gaat verschijnen. Indien dit het geval is, wordt het niet de eerste keer dat Rockstar een GTA-game op meerdere generaties consoles uitbrengt. Zo werd GTA 5 destijds uitgebracht op de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

Delen aub.

Wat je misschien ook leuk vind ?

Geef een reactie