Laatste nieuws

Introductie van DualSense, de nieuwe draadloze gamecontroller voor PlayStation 5

playstation 5 controller


Bekijk de eerste afbeeldingen van DualSense, die het gevoel van aanraking in de PS5-gameplay zullen brengen

We hebben een spannende mijlpaal bereikt met PlayStation 5, omdat we onze nieuwe controller in het definitieve ontwerp beginnen te verzenden naar ontwikkelaars die de unieke functies ervan in hun games implementeren. Maar eerst wilden we dat iedereen in de PlayStation-community een eerste blik werpt op de DualSense ™ draadloze controller en onze visie hoort hoe de nieuwe controller meer van je zintuigen zal boeien terwijl je communiceert met de virtuele werelden in PS5-games. De functies van DualSense, samen met de Tempest 3D AudioTech van PS5, zullen spelers een nieuw gevoel van onderdompeling geven.

playstation 5 controller

Toen PS4 in 2013 werd gelanceerd, kreeg de DualShock 4 draadloze controller veel positieve feedback van gamers en ontwikkelaars omdat hij de beste PlayStation-controller tot nu toe was en voor het introduceren van toekomstgerichte functies zoals de Share-knop. Dit bracht ons bij de volgende vraag: hoe bouwen we voort op dat succes?

Na lang nadenken hebben we besloten veel van wat gamers leuk vinden aan DualShock 4 intact te houden, terwijl we ook nieuwe functionaliteit toevoegen en het ontwerp verfijnen. Op basis van onze discussies met ontwikkelaars, kwamen we tot de conclusie dat het tastgevoel binnen gameplay, net als audio, niet veel aandacht heeft besteed aan veel games. We hadden een geweldige kans met PS5 om te innoveren door gamemakers de mogelijkheid te bieden om te ontdekken hoe ze dat gevoel van onderdompeling kunnen versterken door onze nieuwe controller. Daarom hebben we haptische feedback aangenomen, die een verscheidenheid aan krachtige sensaties toevoegt die je zult voelen als je speelt, zoals de traagheid van het autorijden door modder. We hebben ook adaptieve triggers opgenomen in de L2- en R2-knoppen van DualSense, zodat je echt de spanning van je acties kunt voelen, zoals wanneer je een boog tekent om een ​​pijl te schieten.

Dit bood ons een spannende uitdaging om een ​​nieuwe controller te ontwerpen die voortbouwt op de huidige generatie, rekening houdend met de nieuwe functies die we toevoegden. Bij adaptieve triggers moesten we bijvoorbeeld bedenken hoe de componenten in de hardware zouden passen, zonder dat het een log gevoel zou krijgen. Ons ontwerpteam heeft nauw samengewerkt met onze hardware-ingenieurs om de triggers en actuatoren te plaatsen. De ontwerpers konden vervolgens de lijnen trekken van hoe de buitenkant van de controller eruit zou zien en aanvoelen, met de uitdaging om de controller kleiner te laten voelen dan hij er echt uitziet. Uiteindelijk hebben we de hoek van de handtriggers gewijzigd en ook enkele subtiele updates voor de grip aangebracht. We hebben ook zorgvuldig nagedacht over manieren om een ​​lange batterijduur voor de oplaadbare batterij van DualSense te behouden en om het gewicht van de controller zoveel mogelijk te verminderen, omdat er nieuwe functies werden toegevoegd.

Voor de knoppen zul je merken dat er niet langer een knop ‘Delen’ is, zoals we hadden met DualShock 4. Maak je geen zorgen – het gaat niet weg. We hebben zelfs voortgebouwd op het succes van onze eerste Share-knop in de branche om u een nieuwe knop voor het maken van een knop te maken. Met Create zijn we opnieuw pioniers op het gebied van nieuwe manieren voor spelers om epische gameplay-inhoud te maken die ze met de wereld kunnen delen, of gewoon voor zichzelf kunnen genieten. We zullen meer details over deze functie hebben naarmate we dichter bij de lancering komen.

DualSense voegt ook een ingebouwde microfoonarray toe, waardoor spelers gemakkelijk kunnen chatten met vrienden zonder headset – ideaal om snel een gesprek te beginnen. Maar als je van plan bent om voor langere tijd te chatten, is het natuurlijk goed om die headset bij de hand te hebben.

Laten we het nu hebben over de kleuren. Traditioneel hebben onze basiscontrollers één kleur. Zoals je kunt zien, zijn we deze keer een andere richting ingeslagen en hebben we gekozen voor een tweekleurig ontwerp. Bovendien hebben we de positie van de lichtbalk gewijzigd, waardoor deze een extra knal krijgt. Op DualShock 4 zat het bovenop de controller; nu zit het aan elke kant van het touchpad, waardoor het een iets grotere look en feel krijgt.

In totaal hebben we de afgelopen jaren verschillende concepten en honderden mockups doorlopen voordat we tot dit definitieve ontwerp kwamen. DualSense is getest door een breed scala aan gamers met verschillende handmaten, zodat we het comfortniveau konden bereiken dat we wilden, met een geweldige ergonomie. Ons doel met DualSense is om gamers het gevoel te geven dat ze in de gamewereld worden vervoerd zodra ze de doos openen. We willen dat gamers het gevoel hebben dat de controller een verlengstuk van zichzelf is tijdens het spelen – zo erg zelfs dat ze vergeten dat het zelfs in hun handen is!

We zijn verheugd over het delen van het uiteindelijke uiterlijk van de DualSense-controller met onze fans, en we kunnen niet wachten tot iedereen het in handen krijgt! Ik wil afsluiten met een bericht van SIE-president en CEO Jim Ryan aan de community:

“DualSense markeert een radicale afwijking van ons eerdere controlleraanbod en laat zien hoe sterk we het vinden om een ​​generatiesprong te maken met PS5. De nieuwe controller zal, samen met de vele innovatieve functies in PS5, transformerend zijn voor games – onze missie bij PlayStation voortzetten om de grenzen van het spel te verleggen, nu en in de toekomst. Ik wil de PlayStation-gemeenschap echt bedanken voor het delen van deze spannende reis met ons terwijl we op weg zijn naar de lancering van PS5 in Holiday 2020. We kijken ernaar uit om de komende maanden meer informatie over PS5, inclusief het console-ontwerp, te delen. ” – Jim Ryan, president en CEO van Sony Interactive Entertainment

“DualSense” is een geregistreerd handelsmerk of handelsmerk van Sony Interactive Entertainment Inc.

Delen aub.

Wat je misschien ook leuk vind ?

Geef een reactie