Laatste nieuws

No man’s sky

no man's sky

Alle updates en uitbreidingen van No Man’s Sky sinds de lancering

Deze maand verschijnt de gigantische Beyond-update met volledige ondersteuning voor PS VR en nog meer multiplayermogelijkheden. Hieronder vind je een overzicht van het grote aantal functies dat sinds de lancering is toegevoegd en lees je waarom dit het perfecte moment is om de epische ruimteverkenningsgame van Hello Games weer te gaan spelen.

1. Multiplayer

Het was een van de vurigste wensen van de fans van No Man’s Sky en in 2018 was het dan zover: met de enorme NEXT-update kreeg de game eindelijk multiplayer. Met de lancering van Beyond wordt deze functie verder uitgebreid.

No man's sky

Ga op verkenning met vrienden

Vorm een groep van maximaal vier spelers om samen het universum te verkennen. Bezoek elkaars basissen, inspecteer de ruimteschepen en uitrusting van je vrienden, ruil waardevolle materialen of ga samen de gevaarlijkste uitdagingen aan. 

Bezoek de Nexus

De Beyond-update introduceert een gedeelde sociale omgeving in de ‘anomalie in de ruimte’. Hier kun je andere reizigers ontmoeten, uitrustingen vergelijken, items verhandelen en groepen vormen. Je wordt gekoppeld aan mensen uit het hele sterrenstelsel, dus het maakt niet uit waar je bent.

Ontmoet nieuwe vrienden

Op je reis door het universum kom je andere spelers tegen die dezelfde gebieden verkennen als jij. Je kunt met ze communiceren via emotes of een tijdje samen op avontuur gaan. Misschien helpen ze je wel bij het vinden van zeldzame grondstoffen of red jij ze uit de klauwen van piraten.

2. Verbluffende graphics

Als je No Man’s Sky niet meer hebt gespeeld sinds de lancering, denk je waarschijnlijk dat je met de opvolger te maken hebt. 

Technische upgrades

Er is bewegingsonscherpte voor vloeiendere bewegingen, tesselatie voor realistischer terrein, schemeractieve lichtstralen voor filmische schitteringen, dynamische volumetrische wolken, ambient occlusion en nog veel meer.

Ultra HD en HDR

Sinds 2017 is er volledige ondersteuning voor PS4 Pro, maar met de Beyond-uitbreiding profiteer je van nog betere prestaties. Voor een optimale visuele afstemming kun je ook kiezen tussen de instellingen ‘Prestaties’ of ‘Kwaliteit’.

Een geregenereerd universum

De algoritmen voor de procedurele generatie van het gigantische No Man’s Sky-universum zijn regelmatig verbeterd. Zo maken ze bergen hoger, oceanen dieper en zijn er allerlei nieuwe soorten flora, fauna en planeten toegevoegd. 

3. Ondersteuning voor PlayStation VR

De Beyond-update introduceert volledige ondersteuning voor PlayStation VR. Hierdoor kun je al je reizen in virtual reality beleven, inclusief alle missies, speltypen en functies.

Het is een overweldigende manier om het sterrenstelsel te verkennen, met nieuwe interacties, tracking van zowel je hoofd als je handen, en een speciale besturing van je ruimteschip. 

ps vr

4. Personages creëren, aanpassingen en emotes

De omvangrijke NEXT-update van No Man’s Sky introduceerde een manier om de game volledig in third-person te spelen. Je kunt je personage nu dus echt zien en ook aanpassen.

robot No man's sky

Laat zien wie je bent

Elk ruimtestation dat je bezoekt, is nu uitgerust met een speciaal apparaat waarmee je het uiterlijk van je personage volledig kunt aanpassen, inclusief de soort, lengte, kleurenschema en kleding. 

Laat zien wie je bent

Maak contact

Er bevinden zich talloze spelers in het sterrenstelsel, dus de kans is groot dat je andere reizigers tegenkomt. Voortaan kun je vriendelijk naar hen zwaaien, met hen handelen of ze attent maken op dat gigantische monster achter hen. 

gadgets

Breid je garderobe uit

Bezoek Nada en Polo aan boord van de zwevende ‘anomalie in de ruimte’ om mee te doen met speciale community-missies. Deze leveren je het zeldzame kwikzilver op, waarmee je gloednieuwe helmen en andere cosmetische upgrades kunt kopen.

5. Verhaal en missies

Je moet nog steeds op zoek naar het mysterieuze centrum van het universum, maar er zijn nu veel meer verhalen te ontdekken.

Laat je leiden door de uitnodigende stem van de ongrijpbare Atlas, reis door de kosmos en ga op zoek naar antwoorden van deze almachtige entiteit. Of reageer op een bericht van de radeloze reiziger Artemis en doe er alles aan om hem te redden. 

Verhaal

In elk zonnestelsel vind je een groot aantal activiteiten en missies. Op de planeten ontdek je gecrashte vrachtschepen, satellieten en ruimteschepen om te bergen, oude begraven tempels om te onderzoeken en verlaten gebouwen om te plunderen.

Ga ook naar lokale ruimtestations voor extra missies. Bezorg spullen, jaag op piraten, spoor vermiste personen op of breng ruimtefenomenen in kaart.

extra missies

Voltooi samen met andere spelers uit het No Man’s Sky-universum pittige community-missies. Hiermee verdien je speciale beloningen, die je kunt gebruiken om je personage verder aan te passen. 

Je kunt zelfs met je vrienden andere zijmissies en verhaalmissies voltooien.

verhaalmissies

6. Basissen bouwen en landbouw

Richt je eigen plekje in met honderden verschillende onderdelen en bouw bewoonbare basissen op planeetoppervlakken. Je kunt ze werkelijk overal bouwen en ze brengen allerlei voordelen met zich mee.

no man's sky

Ontwikkel technologie

Huur specialisten uit het hele universum in om je basissen te bevolken. Ze helpen je met het ontwikkelen van nieuwe technologieën, van wapenuitbreidingen tot landbouwfaciliteiten.

Verzamel zeldzame grondstoffen

Met de juiste technologie kun je zeldzame plantensoorten kweken op je eigen basis. Alles wat je zelf niet nodig hebt, kun je vervolgens verkopen voor een mooie winst.

Trek eropuit en keer terug

Bouw een teleporter en je kunt van elke locatie in het universum terugkeren naar je basis om materialen op te slaan, gewassen te oogsten en voorraden in te slaan.

Aangedreven technologie

De Beyond-update voegt een groot aantal nieuwe bouwonderdelen toe. Zo kun je op maat gemaakte mechanica, verlichtingssystemen en door zonne-energie aangedreven generatoren installeren.

7. Voertuigen en exocrafts

Sinds update 1.20 kon je al met je exocrafts over land reizen om snel uitgestrekte gebieden te verkennen en grotere hoeveelheden grondstoffen te verzamelen. Deze functie is sindsdien verder uitgebreid.

Nomad

Nomad

De lichte Nomad heeft een beperkt laadruim, maar glijdt moeiteloos over land en water.

Roamer

Roamer

Een veerkrachtige buggy die geschikt is voor elk terrein. Zo kun je door bergen, ravijnen en diepe grotten reizen.

Colossus

Colossus

Door zijn grote laadruim is deze kolos ideaal voor het verzamelen van grondstoffen, maar hij is niet gebouwd voor lange afstanden.

Pilgrim

Pilgrim

De snelle tweewieler Pilgrim kan met zijn sprongen grote kloven overbruggen en is het paradepaardje van de exocraft-vloot.

Nautilon

Nautilon

De Nautilon is uitsluitend geschikt voor onder water en heeft twee beweegbare koplampen voor het verkennen van de oceaan.

8. Vrachtschepen, fregatten en vliegende armada’s

Met de allereerste update voor No Man’s Sky introduceerde Hello Games de mogelijkheid om je eigen vrachtschip te kopen en aan te passen. Deze gigantische ruimteschepen zijn niet goedkoop, maar aan boord kun je complete basissen bouwen en een grote hoeveelheid grondstoffen opslaan.

no man's sky

Vrachtschepen

Er zijn vrachtschepen in verschillende maten en kwaliteiten, variërend van C tot S. De betere modellen beschikken over een groter laadruim en een groter hyperdrive-bereik. Je kunt je vrachtschip overal in het sterrenstelsel oproepen, je ruimteschip erin stallen of ze op eigen houtje grondstoffen laten verzamelen.

Fregatten

Met je vrachtschip als vlaggenschip kun je maximaal dertig extra fregatten kopen voor de moeilijkere missies. Hoe meer je er hebt, des te groter is je macht in het universum. Hou je fregatten wel in goede staat en repareer ze als ze zijn beschadigd.

9. Verkenning, uitrusting en buit

Verzamelen en upgraden was altijd al een belangrijk onderdeel van No Man’s Sky. Na de verschillende updates zijn deze systemen enorm uitgebreid en is het verkennen van de ruimte lonender dan ooit. 

Multitools

Multitools

Je vertrouwde veelzijdige hulpmiddel is nu beschikbaar in verschillende klassen en kwaliteiten. Zo zijn er speciale multitools voor mijnbouw, gevechten of verkenning met een uiteenlopend aantal upgrade-vakken.

Exopak

Exopak

Je onmisbare exopak beschikt nu over allerlei extra functies. Zo is er ruimte voor het meenemen van grondstoffen, zijn er allerlei technologische upgrades en kun je zelfs raketlaarzen dragen.

Ruimteschepen

Ruimteschepen

De procedureel gegenereerde ruimteschepen zijn er nu in verschillende klassen en kwaliteiten. Elk ruimteschip heeft zijn eigen functie en kan worden uitgebreid met geavanceerde hyperdrives, hypermoderne wapens en nog veel meer.

Alle updates tot nu toe…

PATCH 1.75: VISIONS

Patch 1.75 zorgt voor veel meer variatie in het universum dankzij nieuwe omgevingen en wezens, verbeterde wolken, gevarieerde, nieuwe luchten, regenbogen, archeologie en bergingsmissies. Daarnaast zijn de community-missies nu helemaal internationaal.Lees meer op het PlayStation Blog

PATCH 1.70: THE ABYSS

Patch 1.70 zorgt voor nog meer verkenningsmogelijkheden onder water, met nieuwe aquatische flora en fauna, betere voortbeweging onder water, een nieuwe reeks missies, waterdichte basisonderdelen en de onderzeeër Nautilon.Lees meer op het PlayStation Blog

PATCH 1.50: NEXT

NEXT is de grootste update van sinds de release van No Man’s Sky. De update geeft de game een complete facelift op het gebied van graphics, met een third-personweergave, personageaanpassingen en emotes. Daarnaast worden nieuwe economische systemen, vervaardigingssystemen en het multiplayerspeltype geïntroduceerd.Lees meer op het PlayStation Blog

PATCH 1.30: ATLAS RISES

Patch 1.30 voegt extra grafische verfijningen toe, waardoor de game beter oogt en aanvoelt. Daarnaast bevat de game nu 30 uur aan nieuwe verhaalmissies die de overlevering en historie van het universum van No Man’s Sky verder aanvullen.Lees meer op het PlayStation Blog

PATCH 1.20: PATHFINDER

De tweede grote patch voor No Man’s Sky voegt volledige ondersteuning voor de PS4 Pro toe, waardoor ondersteunde tv-toestellen de game nu weergeven in ultra-HD. Daarnaast bevat deze patch een reeks grafische upgrades, een nieuwe fotomodule en exocrafts waarmee je over planeten kunt rijden.Lees meer op het PlayStation Blog

PATCH 1.10: FOUNDATION

Patch 1.10 voegt te mogelijkheid toe om vrachtschepen te bezitten, thuisplaneten te claimen en je eigen, bewoonbare basis te maken. Bovendien voegen de nieuwe speltypen Survival en Creatief nieuwe uitdagingen en speelwijzen toe.Lees meer op het PlayStation Blog

Meer zien over No man’s sky

Delen aub.

Wat je misschien ook leuk vind ?

Geef een reactie