Laatste Games

Petitie om Cruijff in FIFA te verhogen

Petitie Cruijff

Petitie om waardering Cruijff in FIFA te verhogen nu al een aantal duizenden keren getekend.

Een petitie om de waardering van Johan Cruijff in FIFA 20 te verhogen, is inmiddels duizenden keren getekend. De ondertekenaars willen dat de Nederlandse voetballer net zo hoog gewaardeerd wordt als Pelé en Maradona.

De petitie werd gestart door e-sporter Koen Weijland, die FIFA professioneel speelt. “In FIFA 19 kreeg Cruijff de rating 94″, schrijft hij op de petitiewebsite. “Daarmee komt hij achter Pelé (98), Maradona (97), Ronaldo (96) en gelijk met Yashin, Ronaldinho en Maldini.”

Weijland hoopt daar verandering in te brengen in FIFA20, het vervolg dat eind september wordt uitgebracht.

Het initiatief wordt gesteund door meerdere belangrijke voetballers en coaches, onder wie Sjaak Swart, Ronald Koeman, John Heitinga, Vivianne Miedema, Joël Veltman en Anouk Hoogendijk.

Doel van 98.000 handtekeningen

Op het moment van schrijven is de petitie getekend door vierduizend mensen. Zodra er 98.000 digitale handtekeningen zijn geplaatst, wil Weijland het verzoek overhandigen aan gameontwikkelaar EA.

Het is nog onduidelijk of EA bij het behalen van de doelstelling ook gehoor zal geven aan het verzoek.

Die Icons zijn legendarische voetballers die in FIFA kunnen worden vrijgespeeld. Van elke Icon zijn drie versies: de voetballer aan het begin en eind van zijn carrière, en de speler in topvorm.

De score die het Johan Cruijff-Icon in topvorm heeft, is 94. Dat is even hoog als bij spelers als Ronaldinho en Cristiano Ronaldo, maar de legendarische voetballers Diego Maradona en Pelé hebben een iets hogere score, respectievelijk 97 en 98.

Dichter bij Pelé en Maradona

Eerder waren fans al kwaad over dat relatief kleine maar toch veelzeggende verschil. “Ook wij vinden de rating lager dan wij hadden verwacht. Wij dachten dat Johan dichter tegen Pelé en Maradona zou zitten”, zegt Carole Thate, directeur van de World of Johan Cruyff. Die stichting beheert de nalatenschap van de Ajax- en FC Barcelona-legende.

Laten we hopen dat de rating verandert word maar ik zelf zie het somber in aangezien EA zich weinig aantrekt van de kritiek die ze kregen met fifa19

Delen aub.

Wat je misschien ook leuk vind ?

Geef een reactie