Laatste nieuws

PS4 games voor kinderen

ps4 games

23 geweldige PS4-games voor kinderen nu verkrijgbaar.

Ons overzicht van enkele van de beste gezinsvriendelijke games die nu te spelen zijn op PS4. En het mooiste is dat de meerderheid geschikt is voor meerdere spelers op één systeem.

1. FIFA 19

Spelers: 1-2
Gemiddelde speeltijd: Minder dan 30 minuten
Leeftijdsclassificatie: 3+
Intensiteit: 3/5 – blijf geconcentreerd om te winnen

Haal de hele UEFA Champions League je huiskamer in en beleef de spanning van het voetbal vanaf je eigen bank.

Met echt bestaande teams, beroemde internationale spelers en ongelooflijk realistische physics is dit de perfecte manier om je ultieme fantasiewedstrijden waar te maken. En als je alles nog wat interessanter wilt maken, kun je altijd je eigen huisregels opstellen en de wedstrijd een unieke draai geven.

FIFA 19 | E3 2018 Reveal Trailer | PS4
FIFA 19

2. Rocket League

Spelers: 1-4
Gemiddelde speeltijd: Ongeveer 15 minuten
Leeftijdsclassificatie: 3+
Intensiteit: 4/5 – snelle actie en gebaseerd op vaardigheid

Voetbal gecombineerd met door raketten aangedreven supercars in een chaotische fantasiegame voor maximaal vier spelers.

Kies een auto die bij je past, van snel en flitsend tot een stevige verdediger, pas het uiterlijk aan (lak, stickers etc.) en scheur het veld op achter een enorme voetbal aan om meer doelpunten te scoren dan je tegenstanders. 

Niet per se zo makkelijk als het klinkt, maar wel ontzettend leuk.

Rocket League on PS4 | E3 2015 trailer
Rocket League

3. Everybody’s Golf

Spelers: 1-2
Gemiddelde speeltijd: Minder dan 30 minuten
Leeftijdsclassificatie: 3+
Intensiteit: 2/5 – kalm maar competitief

Everybody’s Golf is schattig en kleurrijk en eerder ‘pitch-and-putt’ dan PGA Tour door de intuïtieve besturing en mogelijkheid om zelf gekke avatars voor in het spel te maken.

Tegelijkertijd is het een vrij eenvoudig geheel met regels die voor iedereen die wel eens van de sport heeft gehoord bekend zullen zijn: club, ballen, hole… rijg ze aan elkaar in zo min mogelijk slagen en probeer echt die bunkers te ontwijken!

Everybody's Golf | Launch Trailer | PS4
Everybody’s Golf

4. NBA 2K Playgrounds 2

Spelers: 1-4
Gemiddelde speeltijd: Minder dan 30 minuten
Leeftijdsclassificatie: 3+
Intensiteit: 3/5 – blijf geconcentreerd om te winnen

Zoals de naam al suggereert is NBA 2K Playgrounds het losse, vrije alternatief van ontwikkelaar 2K’s geavanceerde basketballserie.

Met een leuke artistieke draai aan de visuals en een eenvoudigere manier van spelen met series dribbels en slamdunks is het competitief en eigenwijs en staat het garant voor veel plezier.

Playgrounds 2: Gameplay Trailer
NBA 2K Playgrounds 2

5. Gang Beasts

Spelers: 1-2
Gemiddelde speeltijd: Ongeveer 15 minuten
Leeftijdsclassificatie: 3+
Intensiteit: 4/5 – rustig maar competitief

Met een bonte stoet aan personages om uit te kiezen is Gang Beasts niet bepaald een typisch worstelevenement.

Ga de ring in met maximaal drie andere spelers en duw elkaar de ring uit als echte sumoworstelaars. Het is supermaf, compleet overdreven en vaak ontzettend grappig. En het mooiste eraan is dat de besturing zo vreemd en onvoorspelbaar is dat ervaren gamers op gelijke voet komen te staan met nieuwkomers.

Gang Beasts | Gameplay Trailer | PS4
Gang Beasts

6. The LEGO Movie 2 Videogame

Spelers: 1-2
Gemiddelde speeltijd: Van snelle potjes van 15 minuten tot avonturen van meer dan 1 uur
Leeftijdsclassificatie: 7+
Intensiteit: 2,5/5 – rustig genieten

Het vervolg op de videogame geïnspireerd door de film die was geïnspireerd door de videogameserie… een ingewikkelde herkomst, maar gelukkig is de game zelf eenvoudiger!

Precies zoals de titel al aangeeft is The LEGO Movie 2 Videogame de speelbare partner van Warner Brothers’ kaskrakerfilm. De game is goed voor urenlang gezinsvriendelijke avonturen met LEGO’s maffe gevoel voor humor en je favoriete personages (plus een aantal nieuwe gezichten).

The LEGO Movie 2 | Launch Trailer | PS4
The LEGO Movie 2 Videogame

7. LEGO Marvel’s The Avengers

Spelers: 1-2
Gemiddelde speeltijd: Minder dan 30 minuten
Leeftijdsclassificatie: 7+
Intensiteit: 3/5 – geschikt voor jongere helden

Breng je Avengers bijeen voor een avontuur op basis van de succesvolle filmfranchise en red de wereld als een van Marvels sterkste helden, waaronder Hulk, Iron Man, Thor en vele anderen (meer dan 100 om precies te zijn).

De helden kunnen vrij rondzwerven door de enorme wereld om onderweg gouden stenen en noppen te verzamelen, nieuwe personages te redden en dingen te bouwen. Richt je op het verhaal en probeer alle krachten uit en alle manieren om teams van Avengers te maken om samen te vechten op de verschillende locaties uit het filmuniversum van Marvel.

LEGO Marvel's Avengers - Launch Trailer | PS4, PS3, PS Vita
LEGO Marvel’s The Avengers

HEB JE EEN CONTROLLER VOOR KLEINE HANDJES NODIG?

Bedrade mini-gamepad

Deze officieel gelicentieerde controllers van Hori zijn speciaal ontworpen voor de kleinere handen van jongere spelers en zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren – raadpleeg lokale verkopers voor meer informatie.

8. The LEGO Harry Potter Collection

Spelers: 1-2
Gemiddelde speeltijd: Urenlange avonturen maar ook speelbaar in korte sessies
Leeftijdsclassificatie: 7+
Intensiteit: 2/5 voor de beginverhalen, maar wordt gaandeweg moeilijker

De magische wereld van Harry Potter is populair bij kinderen, gezinnen en volwassenen. Met deze betoverende collectie met voor de PS4 geremasterde games kun je alle geliefde boeken en films opnieuw beleven.

Het is er allemaal, van de eerste dagen van Harry, Hermelien en Ron op Zweinstein tot de laatste confrontatie met Voldemort. Alles tot leven gebracht met de zelfspot en humor die deze games zo leuk maken. Er zijn puzzels op te lossen, geheimen om te vinden en heel veel LEGO om te bouwen. Zelfs kinderen die de films al ontzettend vaak hebben gezien, zullen weer nieuwe dingen vinden om zich mee bezig te houden.

LEGO Harry Potter Collection | Launch Trailer | PS4
The LEGO Harry Potter Collection

9. LEGO Star Wars: The Force Awakens

Spelers: 1-2
Gemiddelde speeltijd: Minstens 30 minuten
Leeftijdsclassificatie: 7+
Intensiteit: 3/5 –  zolang ze maar niet naar de duistere kant overlopen

Stuur de rebellen in je gezin naar een universum hier heel ver vandaan met de ongelooflijke LEGO-versie van Star Wars Episode VII: The Force Awakens en ga op een avontuur om te vechten tegen de First Order.

De spelers kunnen niet alleen bouwen en vechten als Rey, Finn, BB-8 en Han Solo in de verhalen uit de films, maar met toevoeging van de blastergevechten en multi-bouwspeltypen krijgt het spel een extra dimensie. Hier kun je in heerlijke vuurgevechten met stormtroopers terechtkomen of LEGO-gebouwen maken die invloed hebben op je reis in het hoofdspel.

LEGO Star Wars: The Force Awakens | E3 2016 Trailer | PS4
LEGO Star Wars: The Force Awakens

10. Crash Bandicoot N-Sane Collection

Spelers: 1
Gemiddelde speeltijd: 10 tot 30 minuten
Leeftijdsclassificatie: 7+
Intensiteit: 4/5 – begint rustig, maar versnelt gauw

Bemoei je met baldadige buideldieren met drie hitgames bij elkaar in één pakket. Opnieuw gemaakt met een frisse PS4-draai zien Crash Bandicoot, Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back en Crash Bandicoot 3: Warped er beter uit dan ooit.

Of je nu rondrent als Crash of zijn zus Coco, Crash Bandicoot N-Sane Collection biedt bijzondere personages en toegankelijk plezier zodat iedereen het eenvoudig kan spelen.

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy | Better With Crashitude | PS4
Crash Bandicoot N-Sane Collection

11. Spyro Reignited Trilogy

Spelers: 1
Gemiddelde speeltijd: 20 tot 30 minuten
Leeftijdsclassificatie: 7+
Intensiteit: 3/5 – bij een aantal latere levels wordt het lastiger

Vlieg weg met de kleine paarse draak. Spyro’s platformavonturen zijn synoniem met PlayStation, dus als je kinderen zijn vurige avonturen de eerste keer hebben gemist, heb je nu geen excuus meer.

Spyro Reignited Trilogy is volledig geremasterd voor PS4 en geeft een pittige make-over aan de drie grootste avonturen van de serie: Spyro the Dragon, Spyro 2: Ripto’s Rage! en Spyro: Year of the Dragon. Met duizelingwekkende vluchten, gezinsvriendelijke gevechten en maffe minispellen is er voor ieder wat wils in deze voordelige bundel.

Spyro Reignited Trilogy | Announcement Trailer | PS4
Spyro Reignited Trilogy

12. Ratchet & Clank

Spelers: 1
Gemiddelde speeltijd: 30 minuten voor een snelle ronde
Leeftijdsclassificatie: 7+
Intensiteit: 3/5 – toegankelijk en langdurig plezier

Zin om het heelal te redden als het ultieme sci-fi-team? Ratchet & Clank is een update van de originele PlayStation 2-game voor het huidige tijdperk, wat ‘m een perfect beginpunt maakt voor kinderen die zin hebben in een ruimte-avontuur.

Een groot deel van de lol in Ratchet & Clank komt door het waanzinnige arsenaal dat je ter beschikking hebt. Hier schiet je niet met gewone straalgeweren, hier zijn het wapens zoals de swingende Groovitron en de allesbehalve schaapachtige Sheepinator die de boventoon voeren.

Ratchet & Clank | Launch trailer | PS4
Ratchet & Clank

13. Yooka Laylee

Spelers: 1-4
Gemiddelde speeltijd: 5 tot 20 minuten afhankelijk van het speltype
Leeftijdsclassificatie: 7+
Intensiteit: 3,5/5 –  een levendig feestje; later lastiger

Twee grappige helden en eigenwijze humor zijn essentiële onderdelen van de open-wereld-platformer van Playton Games. Yooka Laylee gebruikt de stijl van de verzamelgames van vroeger maar met een moderne afwerking. De onvergetelijke personages, pakkende muziek en kleurrijke absurditeit maken het tot een geweldige combinatie. Nog leuker wordt het met de coöpmodus waarin een tweede speler kan helpen door vijanden uit te schakelen en voorwerpen te verzamelen. Perfect voor jongere gezinsleden.

Wil je met nog twee anderen spelen, dan kun je kiezen uit acht minispellen voor vier personen, variërend van karten tot hindernisbanen.

Yooka-Laylee | Launch Trailer | PS4
Yooka Laylee

14. Minecraft

Spelers: 1-4
Gemiddelde speeltijd: ontelbaar veel uren, maar je kunt makkelijk aansluiten en weer stoppen
Leeftijdsclassificatie: 7+
Intensiteit: 3/5 – afhankelijk van de moeilijkheidsgraad

Als je het kunt bedenken, dan kun je het bouwen. Verzamel je familie blokkenpersonages, verzamel materialen en verken deze procedureel gegenereerde sandbox.

Maar zorg wel dat je een dak boven je hoofd hebt als de avond valt en de Creepers buiten komen spelen. Als je dapper bent, kun je wapens maken om die vervelende monsters ervan langs te geven

Minecraft E3 2014 on PS4 | #4ThePlayers
Minecraft

15. LittleBigPlanet 3

Spelers: 1-4
Gemiddelde speeltijd: 5 tot 20 minuten afhankelijk van het level
Leeftijdsclassificatie: 7+
Intensiteit: 3/5 – soms lastig, maar altijd leuk

Ga met Sackboy en zijn schattige handgemaakte vriendjes op pad om de mysterieuze planeet Bunkum te verkennen in dit fantastische platformavontuur.

Werk samen en gebruik de unieke krachten van de schattige helden om alle uitdagingen het hoofd te bieden. Buiten het verhaal heb je de vrijheid om zelf levels te maken waarmee je je dierbaren kunt uitdagen.

LittleBigPlanet 3: The Journey Home launch trailer | PS4
LittleBigPlanet 3

16. Overcooked! 2

Spelers: 1-4
Gemiddelde speeltijd: slechts 5 minuten voor een snel potje
Leeftijdsclassificatie: 3+
Intensiteit: 3/5 – het gaat er verhit aan toe in de keuken

Voor je het weet zijn de rapen gaar. In Overcooked 2 wordt het gegarandeerd chaotisch. Haal de kids erbij en verdedig het Onion Kingdom tegen de horde ondode broden (oftewel de onbroden).

Werk samen met je kinderen (of speel tegen ze) en worstel met alledaagse keukengevaren zoals brand, instortende vloeren en zwevende aanrechten. Plezier gegarandeerd en je leert de kinderen ook nog eens wat belangrijke vaardigheden in het leven. 10/10 voor het opvoedingselement.

Overcooked! 2 | E3 2018 Announcement Trailer | PS4
Overcooked! 2


VEILIGHEID

Ouderlijk toezicht

Bescherm je kinderen, houd hun speeltijd in de gaten en zorg dat ze alleen toegang hebben tot de content die jij geschikt vindt. Deze en meer functies stel je eenvoudig in op PS4.

17. Tearaway

Spelers: 1
Gemiddelde speeltijd: 5 tot 20 minuten, afhankelijk van het level
Leeftijdsclassificatie: 7+
Intensiteit: 3/5- inventief gebruik van de bewegingssensor en het touchpad op de Dualshock 4 zullen ze geweldig vinden

Help een kleine koerier met het bezorgen van een belangrijk pakketje in dit avontuur met knutselinspiratie van de maker van LittleBigPlanet en Dreams.

Het is een reis vol missies, onvergetelijke personages en gevaarlijke platformactie. Tearaway maakt inventief gebruik van de functies van de Dualshock 4 voor belangrijke spelmomenten: gebruik de lichtbalk als fakkel, teken op het touchpad en meer. Een tweede speler kan meedoen en dingen ontwerpen met een smartphone of tablet.

Tearaway Unfolded | Launch Trailer | PS4
Tearaway

18. Dragon Quest Builders

Spelers: 1
Gemiddelde speeltijd: van minuten tot uren, zo lang je maar wilt!
Leeftijdsclassificatie: 3+
Intensiteit: 2/5 – blokken stapelen is makkelijk, vijanden verslaan wat minder.

Je kunt er niet omheen dat deze bouw-sandbox inspiratie haalt uit de beroemde RPG-serie van Square Enix. Maar Dragon Quest Builders is veel meer dan een fantasyversie van Minecraft.

Blokken stapelen is slechts een deel van je activiteiten in het spel. Je moet ook dorpen opnieuw opbouwen en versterken om de inwoners een nieuw thuis te geven en ze te beschermen tegen aanvallen. Net als de hoofdserie geeft Dragon Quest Builders je missies waarin je verschillende gebieden moet verkennen en tegen monsters moet vechten. De wereld redden én opnieuw opbouwen? Klinkt leuk!

Dragon Quest Builders | Build to Save the World - Launch Trailer | PS4
Dragon Quest Builders

19. Chimparty

Spelers: 2-4
Gemiddelde speeltijd: 10 minuten voor een snel potje
Leeftijdsclassificatie: 3+
Intensiteit: 1/5 – gemaakt om zo toegankelijk mogelijk te zijn.

PlayLinks hilarische multiplayergame bevat 18 party-speltypen en met de eenvoudige besturing met één knop is het de perfecte introductie tot games.

Met de korte rondes om de hoogste score te halen kun je snelle potjes doen die perfect zijn om avonden of dagen mee te vullen. Download de gratis app op je smartphone om je gewenste aap te besturen en maak je klaar voor apenstreken!

Chimparty | Animation Video | PS4
Chimparty

20. Uno

Spelers: 1-4
Gemiddelde speeltijd: Een snel potje kost minder dan 15 minuten
Leeftijdsclassificatie: 3+
Intensity: 3/5 – In Uno wordt iedereen als snel heel fanatiek!

Het klassieke kaartspel past perfect in de snelgroeiende PlayLink-serie. Geen extra DualShock 4-controllers nodig. Je hoeft alleen de app te downloaden op je smartphone of tablet en je kunt meteen meedoen aan deze familiefavoriet.

Precies wat je nodig hebt tijdens een lang vakantieweekend!

Playlink | New Releases Trailer
Uno

21. Melbit’s World

Spelers: 2-4
Gemiddelde speeltijd: 30 minuten tot een uur
Leeftijdsclassificatie: 3+
Intensiteit: 2/5 – een luchtige game

Loods schattige wezens door een serie lastige levels in deze schattige coöperatieve puzzel-platformgame. Speel samen met vrienden om langs platformen, obstakels en valstrikken te komen, slechte virussen te ontwijken en goede vibes over het internet te verspreiden.

Melbit’s World is onderdeel van de PlayLink-games, wat betekent dat je geen extra DualShock 4-controllers nodig hebt om het te spelen. Je hoeft alleen de app op je smartphone of tablet te downloaden en het spel te besturen via je touchscreen.

Melbits World | Launch trailer | PS4
Melbit’s World

22. Singstar Celebration

Spelers: 1-8
Gemiddelde speeltijd: Kan al met vijf minuten
Leeftijdsclassificatie: 12+
Intensiteit: 3/5 – oordopjes niet inbegrepen

Heb je muzikale kids in je gezin? Geef ze Singstar Celebration en laat ze de longen uit hun lijf zingen op leuke popklassiekers.

In vorige versies van de game moest je extra USB-microfoons hebben om mee te doen, maar op PS4 kun je gewoon de Singstar-app downloaden en rechtstreeks in je smartphone zingen.

SingStar Celebration | Gameplay Trailer | PS4
Singstar Celebration

23. Monopoly Plus

Spelers: 1-6
Gemiddelde speeltijd: Trek er een uur voor uit
Leeftijdsclassificatie: 3+
Intensiteit: 3/5 –  bereid je voor op een felle strijd…

Niets brengt het beste in mensen naar voren als een gezellig potje Monopoly, toch? Monopoly Plus op PS4 brengt het klassieke bordspel naar je tv-scherm in volledig 3D met verschillende speelopties, zodat ontbrekende onderdelen of dubieuze interpretaties van de regels tot het verleden behoren.

Delen aub.

Wat je misschien ook leuk vind ?

Geef een reactie