Laatste nieuws

PSVR 2 specificaties gelekt voor PS5

Sinds de release van PlayStation VR in 2016 is Sony niet meer weg te denken uit het aanbod van serieuze VR headsets. Hoewel de PS5 backwards compatible zal zijn met de huidige PSVR headset lijkt een nieuwe generatie VR een logische keuze. Het lijkt er nu op dat er specificaties zijn gelekt voor PSVR 2.

PlayStation VR Worlds - Announcement Trailer | PS VR

Het lijkt erop dat we nog even moeten wachten op PSVR 2 (net als op de PS5 zelf, overigens). Wanneer het er eindelijk is, is het volgens geruchten behoorlijk verbeterd ten opzichte van de huidige headset. Een belangrijk punt is bijvoorbeeld dat de nieuwe versie van PSVR draadloos zou zijn.

Hoe verbetert PSVR 2 de VR ervaring?

Daast de bevrijding van de draad moet de volgende generatie PlayStation VR ook een beter beeld hebben. Het scherm zou 2560 bij 1440 pixels zijn, refreshen met een snelheid van maximaal 120 Hz. Dat scherm kun je vijf uur achter elkaar bewonderen met de batterij van het apparaat.

Ook moet de nieuwe headset in staat zijn om te volgen onder wat voor hoek de gebruiker zijn of haar hoofd houdt. Zo moet voorkomen worden dat gebruikers gedesoriënteerd raken en misselijk worden. Verbeterde eye-tracking moet het beeld stabiliseren.

Vraagt deze headset veel van je PS5?

In principe is de headset ontworpen om te werken met de PS5, dus er zouden geen problemen moeten ontstaan. Om de prestaties verder te verbeteren wordt een speciale techniek toegepast waarmee alleen objecten waar je naar kijkt met de best mogelijke graphics worden weergegeven. Zo wordt er kracht bespaard op objecten die toch alleen maar in je ooghoeken zitten.

Al deze informatie moet momenteel nog als gerucht gezien worden. Sony heeft namelijk nooit iets aangekondigd over PSVR 2. Hoewel het niet onredelijk is om aan te nemen dat een nieuwe headset aankomt kun je je maar beter nog niet teveel hechten aan deze specificaties.

Delen aub.

Wat je misschien ook leuk vind ?

Geef een reactie