Laatste nieuws

Resident Evil Project Resistance

Asymmetrische multiplayer 4v1 geeft een nieuwe draai aan de horrorserie van Capcom – hier is hoe het werkt.

Een geheim menselijk experiment vindt plaats aan de rand van Raccoon City … de perfecte achtergrond voor het langverwachte Project Resistance dat een nieuw soort horror met een 4v1 online multiplayer in de wereld van Resident Evil brengt.

Project Resistance | Gameplay trailer | PS4
Project Resistance

Spelers mogen een van de twee kanten kiezen, die van de Mastermind, die de experimentfaciliteit bewaakt en bestuurt, of deelnemen als een team van overlevenden die proberen te ontsnappen uit deze gevangenis door als een team te werken.

Deze titel brengt nieuwe uitdagingen die nog nooit eerder zijn gedaan in de Resident Evil-serie, en het trok zeker de aandacht van het publiek op TGS 2019.

Hoe zowel Mastermind als de Survivors worden gespeeld

Tijdens de praktijkproef op TGS 2019 hebben we deze op teams gebaseerde coöp-game kunnen testen. De huidige speelbare personages zijn de Mastermind, Daniel Fabron en overlevenden Sam, januari, Valerie en Tyrone die proberen te ontsnappen aan de faciliteit.

We waren in staat om door drie delen van het spel te spelen en we kregen een eerste blik op de basismechanica van het spel.

Spelen als een overlevende

Goed teamwerk en het kennen van de sterke punten van je team zijn essentieel. Om te winnen moeten de overlevenden samen als team van vier de uitgang bereiken voordat de tijd om is. Om de uitgangsdeur te openen, moeten de overlevenden samenwerken om de zombies te verslaan en een set kaartsleutels bereiken die verschillende sloten ontgrendelen om de faciliteit te ontsnappen.

We zagen bekende items zoals kruiden en wapens, evenals Umbrella Credits die kunnen worden gebruikt om items te kopen. Gezien het coöperatieve karakter van het spel, moet je er rekening mee houden dat je valuta wordt gedeeld met de andere drie overlevenden. Een duur item voor jezelf kopen kan ertoe leiden dat sommige leden helemaal niets kunnen kopen. Als zodanig is het altijd een goed idee om uw volgende aankoop te bespreken met uw overlevende teamgenoten.

De unieke vaardigheden die elke overlevende heeft, is cruciaal voor je ontsnapping. Overlevenden hebben hun eigen persoonlijke vaardigheden en koortsvaardigheid.

Sam kan bijvoorbeeld twee soorten krachtige melee-aanvallen uitvoeren, terwijl Valerie items of apparatuur kan verlichten en het team kan genezen. In het begin was het moeilijk om een ​​vaardigheid op het juiste moment te gebruiken, maar ik kon mijn team helpen nadat ik eraan gewend was geraakt.

Nadat ik aan de gameplay was gewend, waardeerde ik het belang van samenwerking als een team en het combineren van vaardigheden om de missie te overleven.

Resident Evil Project Resistance
Resident Evil Project Resistance

Als je eenmaal bekend bent met de unieke vaardigheden van de overlevenden, zijn er zoveel dingen om uit te proberen! Op een gegeven moment speelde ik januari, die hackcapaciteiten heeft en Tyrone die goed is in close combat en hoge defensiestatistieken heeft. Januari is een ondersteunend personage dat bewakingscamera’s voor een vaste periode kan uitschakelen.

Met behulp van haar Overload-vaardigheid kan ze ook de kosten verhogen van kaarten die Mastermind gebruikt met haar EMP-vaardigheid. Ik gebruikte haar vaardigheden zo vaak mogelijk, maar de effecten waren moeilijk te zien, dus ik kon niet zeggen of ze echt werkten. Als gevolg hiervan speelden we allemaal heel voorzichtig, wat ons allemaal in leven hield, maar we konden het derde gebied niet op tijd afmaken en uiteindelijk verloren.

Door te spelen als Mastermind realiseerde ik me de kracht van de geheime vaardigheden van januari. In deze functie kon ik niets doen terwijl de bewakingscamera’s waren uitgeschakeld en met de hogere kosten kon ik een tijdje geen krachtige kaarten gebruiken.

Na een beter begrip van haar vaardigheden te hebben gekregen, kwam ik op het idee om haar vaardigheden te gebruiken op plaatsen waar Mastermind valstrikken zou kunnen plaatsen en de kosten van kaarten kon verhogen wanneer we niet wilden dat een Tyrant (een enorm biowapen) eruit zou komen. Hoe meer playthroughs ik deed, hoe meer ik januari opnieuw wilde proberen, omdat ik leerde haar vaardigheden te maximaliseren.

Resident Evil Project Resistance
Resident Evil Project Resistance

Vervolgens speelde ik als de melee-overlevende Tyrone, wiens brandweerachtergrond van pas komt bij het in elkaar slaan van zombies. Hij kan het opnemen tegen een zombie-horde met wapens zoals een stuk hout of een voorhamer.

Ik vond het leuk om hem als de tank te spelen en vond het leuk om naar plaatsen te rennen waar zombies zich misschien verstopten en versloegen voordat ze fysiek zwakkere overlevenden zoals januari of Valerie bereikten.

Tyrone heeft eenvoudige maar krachtige vaardigheden, zoals de Survival Yell die de verdedigingsstatistieken van je teamgenoten verhoogt. Zijn gedurfde speelstijl staat in schril contrast met die van januari en het feit dat ik beide personages kon spelen gaf me een goed idee van de diepgang die deze game te bieden heeft.

Dat gezegd hebbende, als je te veel vertrouwen hebt in dit spel, zul je gewond raken. Ik ging recht op de uitgang af en vecht alleen met zombies, toen plotseling een Tyrant verscheen die me meteen in elkaar sloeg. Ik was in een bijna dode staat en moest terug naar mijn team kruipen, maar de Tyrant blokkeerde me en ik werd uiteindelijk gedood.

Na de revitalisering gingen we naar de uitgang, maar haalden het niet op tijd. Ik heb geleerd dat het belangrijk is om je vaardigheden niet te overschatten en een goede balans te hebben tussen agressiviteit en defensiviteit tijdens het spelen als een team.

Helaas was ik niet in staat om aan de faciliteit te ontsnappen tijdens mijn ervaring op TGS 2019, maar ik zwoer Sam en Valerie uit te proberen en erin te ontsnappen tijdens de gesloten bètatest, die in oktober uitkomt.

Resident Evil Project Resistance
Resident Evil Project Resistance

Spelen als het meesterbrein

Rekening houden met de bewegingen van de overlevenden en de kosten van kaarten zijn je sleutels tot overwinning wanneer je speelt als de Mastermind.

Om in deze rol te winnen, moet je voorkomen dat de overlevenden ontsnappen. Door naar pictogrammen op de kaart te kijken en door bewakingscamera’s te kijken, moet je de overlevenden in de gaten houden en een val plaatsen of wezens plaatsen om te voorkomen dat ze ontsnappen.

Resident Evil Project Resistance
Resident Evil Project Resistance

De Mastermind gebruikt een verscheidenheid aan kaarten, zoals het plaatsen van zombies, het instellen van berenvallen en het afschieten van bewakingscamera’s. Tijdens deze ervaring had Mastermind in totaal vier kaarten om te gebruiken. Elke kaart had een prijs en de kosten van sterkere kaarten waren hoog.

Zombie-honden kosten bijvoorbeeld meer dan een Tyrant-kaart. De Mastermind heeft een vast aantal kaarten dat u kunt gebruiken, maar deze worden na verloop van tijd opnieuw gevuld. Ik dacht dat het constant zou helpen om sterke wezens als Licker en Tyrant te plaatsen, maar ik leerde dat het niet zo eenvoudig is als al je sterke kaarten vooraan spelen.

Het personeel dat me hielp het spel te leren, vertelde me dat de overlevenden de neiging hebben in het nadeel te zijn voordat ze aan het spel wennen.

Tijdens het spelen als Mastermind en het volgen van de overlevenden door camera’s, merkte ik dat de overlevenden het moeilijk hadden om langs de eerste vallen en zombies te komen.

Toen een overlevende eindelijk de vallen passeerde en de kamer binnenkwam, deed ik de lichten uit en deed ik onmiddellijk de deur op slot. De verbaasde overlevende probeerde de deur, maar deze ging niet open. Tot overmaat van ramp, terwijl de arme overlevende in paniek raakte, viel een zombie in de kamer aan.

Resident Evil Project Resistance
Resident Evil Project Resistance

Als meesterbrein kreeg ik een grimmige voldoening van het voorkomen dat de overlevenden ontsnapten. Hoewel het uitschakelen van de lichten of het vergrendelen van een deur geen flitsende zet was en me geen kaarten heeft gekost, moet ik toegeven dat het een behoorlijk leuke ervaring was.

Het is belangrijk om te onthouden dat je overlevingsvaardigheden hebt, zoals het vermogen van januari om de bewakingscamera’s te hacken. Het was moeilijk om mee om te gaan als Mastermind. Het vermogen van de Mastermind om te interfereren met de overlevenden wordt aangetast als je niet door de camera’s kunt kijken.

Resident Evil Project Resistance
Resident Evil Project Resistance

Toen ik eenmaal kon anticiperen op de vaardigheden van de overlevende, uitzoeken waar zombies, vallen en sluisdeuren moesten worden geplaatst, was ik in staat om de overlevenden lang genoeg te vertragen voor de tijd om te raken. Het was deze keer een gemakkelijke game, die me tijd gaf om na te denken over wat interessant zou zijn voor de overlevenden.

Met de gesloten bètatest die op 4 oktober komt en nog meer verbeteringen moeten worden aangebracht, wordt de balans van het spel nog beter. Ik kan niet wachten om er alles aan te doen en te zien hoe ik mijn vaardigheden als Mastermind kan verbeteren!

Delen aub.

Wat je misschien ook leuk vind ?

Geef een reactie