Laatste nieuws

Shooter

shooter

De beste looter-shooters op PS4: een essentiële kopersgids

KEN JE GENRE

Wat is een looter-shooter?

shooter

De gameplay

Het hart van elke looter-shooter is het streven om een krachtige vechter met steeds betere uitrusting te worden. 

Verslagen vijanden laten willekeurige buit vallen, waaronder betere wapens, voordelen, uitbreidingen, uitrusting en sterker pantser. Je verdient ook XP, waarmee je nieuwe vaardigheden kunt ontgrendelen om moeilijkere uitdagingen aan te kunnen. 

shooter

Speel op jouw manier

Een looter-shooter past zich aan aan jouw schema. Als je maar eventjes de tijd hebt, kun je snel wat vijanden verslaan om wat XP te verdienen en nieuwe spullen te vinden. Of je kunt een hele avond doorbrengen in een spannende raid in het eindspel.

De beste voorbeelden uit het genre geven je uitgebreide verhaalmissies en een hoop zijmissies om jezelf in te verliezen, plus tijdelijke uitdagingen, events, PvP-speltypen en meer. Er is eigenlijk altijd wat te doen.

shooter

Speel alleen of samen

Of je nou een eenzame strijder bent of een sociale avonturier, je vindt altijd een uitdaging die bij je past.

De game past zich aan aan het aantal spelers dat meedoet. Ook zijn er verschillende klassen, zodat je elkaar kunt aanvullen op het slagveld. Als je tijd investeert in het aanpassen van de wapens en vaardigheden van je groep, zul je beloond worden tijdens het gevecht.

ALS JE VAN BIZARRE WAPENS HOUDT, PROBEER DAN…

Borderlands 3

Borderlands 3 | So Happy Together | PS4

Met vier unieke klassen om te beheersen, vier verschillende planeten om te verkennen en ontelbaar veel unieke wapens om mee te spelen, zit deze first-person shooter vol met dingen om te doen.

Geniet van de geheel eigen humor en gewaagde stijl. Speel alleen, in splitscreen met een vriend of met maximaal drie vrienden online. De moeilijkste beslissing is: wat ga je als eerste doen? Race je door het universum tegen de gestoorde Calypso Twins om als eerste een reeks legendarische Vaults te openen? Ga je de vreemde uitdagingen aan die je krijgt van de bizarre personages die je op je reis ontmoet? Of test je je krachten in de arena’s Circle of Slaughter en Proving Grounds?  Wat je ook kiest, het wordt sowieso leuk.

ALS JE VAN EPISCHE SCIFI-AVONTUREN HOUDT, PROBEER DAN…

Destiny 2

Speel als een superkrachtige Guardian en vecht je weg door het universum in Bungies verbluffende scifi-shooter. Elke planeet heeft een uitgebreide spelwereld, die je op je eigen tempo kunt verkennen. Ze zitten vol met missies om te voltooien, boeiende personages om te ontmoeten en unieke vijanden om te verslaan.

Zelfs als je liever alleen speelt, zorgt de gedeelde wereld ervoor dat elke plek levendig aanvoelt, omdat je andere spelers ontmoet die met hun eigen avontuur bezig zijn. Werk samen om een vijandelijke factie te verslaan, en ga daarna je eigen weg om je eigen missies te voltooien.

De uitstekende gevechten spelen heerlijk weg, en regelmatige uitbreidingen en updates houden de gameplay fris en boeiend. Later dit jaar staat er weer een grote update te wachten, dus dit is het perfecte moment om het heelal te gaan redden.

What is Destiny 2: Legendary Collection? | PS4

ALS JE EEN REALISTISCHE, DYSTOPISCHE TOEKOMST WILT, PROBEER DAN…

The Division 2

Tom Clancy's The Division 2 | Launch Trailer | PS4

Ga op avontuur in een nieuw, post-pandemisch Amerikaans landschap. The Division trekt naar Washington DC in het vervolg op de epische openwereldgame uit 2016.

Of je nou alleen wilt spelen of samen wilt werken om schurken, huurlingen en de militie te verslaan voordat ze de verscheurde stad overnemen, je krijgt genoeg wapens en uitrusting om je personage naar hartenlust aan te passen. De meeste spullen kun je aanpassen met blauwdrukken, uitbreidingen en voordelen, zodat je uitrusting altijd past bij de missie of de vaardigheden van je teamgenoten aanvult.

De Dark Zone wacht op de meest ervaren agenten. Dit is een wetteloos deel van de stad, waar de vijanden moeilijker zijn en de buit waardevoller is. Maar pas op: je zou zomaar overvallen kunnen worden door een hebberige deserteur, voordat je je buit veilig hebt gesteld.

ALS JE VAN TWIN-STICK SHOOTERS HOUDT, PROBEER DAN…

Alienation

Isometrische twin-stick shooter-actie ontmoet RPG-achtige klassen en aanpassingsmogelijkheden in dit spannende stuk scifi-actie van Housemarque (Dead Nation, Nex Machina). 

Jij bent de laatste hoop voor de aarde om een horde buitenaardse wezens te stoppen. Kies uit drie gespecialiseerde klassen – de zwaardvechter Saboteur, de krachtige Tank of de Bio-Specialist met zijn nanomachines – en vecht terug. Schiet je een weg door meerdere levels en verdien upgrades, nieuwe uitrusting en verbeterbare wapens. Speel alleen, in lokale coöp of in online multiplayer.

De game is nog niet afgelopen als je de buitenaardse binnendringers hebt verslagen. Na het verhaal wacht er nog een grote hoeveelheid uitdagingen op je, en kun je de hoogste plek in de ranglijsten veroveren.

ALIENATION™ | Gameplay Trailer | PS4

ALS JE VAN RUIMTE-NINJA’S HOUDT, PROBEER DAN…

Warframe

Warframe | Mesa update

Bij de lancering was deze gratis third-person scifi-shooter al een meeslepende ervaring, maar na meerdere ambitieuze jaren van ontwikkelaar Digital Extremes vol uitbreidingen en verbeteringen aan de gameplay en gebruikersinterface, is het alleen maar beter geworden. Er is veel toegevoegd: de achtergrondverhalen van het universum zijn uitgebreid, de speelstijl is verfijnd en het aantal werelden – en de mogelijkheden om ze te verkennen – is vergroot.

Als je ooit een stoere ruimte-ninja hebt willen zijn, is Warframe de game voor jou.

ALS JE VAN ZWAARDEN EN MAGIE HOUDT, PROBEER DAN…

Shadow Warrior 2

Speel een bijdehante, maar ijskoude huurling die strijdt tegen demonische legioenen in deze mystieke cyberpunk-mix. 

Net als Doom gooit Shadow Warrior 2 je graag in spannende gevechten met meerdere soorten vijanden, zodat je moet wisselen tussen mêleeaanvallen en wapens voor de lange afstand. Je kunt ook magische krachten inzetten om je angstaanjagende tegenstanders te verslaan.

Met wapenmodificaties kun je je arsenaal aanpassen om je kansen te vergroten. Speel online samen met je vrienden in coöp voor maximaal vier spelers.

ALS JE LIEVER LOOT DAN SHOOT, PROBEER DAN…

No Man’s Sky

No Man's Sky: Beyond | Launch Trailer | PS4

Waarom het zo goed is:

Dit ambitieuze avontuur in een gigantisch universum van Hello Games is een buitenbeentje in deze kopersgids, maar heeft wel de kenmerken van een looter-shooter. Omdat de gameplay meer draait om het zoeken naar buit, is het een goede keuze als je liever verkent dan schiet. 

Als je wilt overleven, moet je een ontelbaar aantal procedureel gegenereerde planeten doorzoeken naar grondstoffen. Maar als je vertrouwen en je uitrusting groeit, krijg je ook meer opties voor je volgende avontuur. Ontwerp een uitgebreide basis op het oppervlakte (of onder water) van je favoriete planeet, bouw ruimtevarende vloten om de nevelen te verkennen, of bouw en verbeter wapens om jezelf te beschermen tegen de gevaarlijke inwoners van het procedureel gegenereerde universum. 

Regelmatige updates blijven de basisgame steeds op boeiende manieren veranderen, van kleine details tot gigantische toevoegingen als multiplayer en ondersteuning voor PS VR. Dit alles heeft dit opvallende scifi-universum op alle vlakken verbeterd, waardoor het nu nog groter is en makkelijker om te verkennen.

Meer essentiële kopersgidsen

Bekijk onze gidsen met de beste PS4-games in verschillende genres.

Delen aub.

Wat je misschien ook leuk vind ?

Geef een reactie