Laatste nieuws

Sony komt met backward compatibility voor de PS5

Ondanks dat Sony de PlayStation 5 nog niet eens heeft aangekondigd, zijn er de laatste maanden al allerlei geruchten over de nieuwe console verschenen. Eén van de onderwerpen waar al meerdere geruchten over waren is backwards compatiblity, waarmee de PlayStation 5 mogelijk ook games van eerdere consoles zou kunnen afspelen. Mogelijk is er nu weer een nieuwe aanwijzing voor de aanwezigheid van die feature.

Sony heeft namelijk een nieuw patent vastgelegd voor een nieuwe methode voor backwards compatibility. Het patent is in Japan aangevraagd en is ontworpen door Mark Cerny, de architect van de PlayStation 4. Het lijkt aannemelijk dat hij ook nauw betrokken is bij de ontwikkeling van de PlayStation 5.

De methode waar het patent voor is vastgelegd, zou ervoor zorgen dat de PlayStation 5 in theorie games van alle vier de voorgaande PlayStation console zou kunnen afspelen. Het komt er op neer dat de PlayStation 5 door middel van meerdere processoren het gedrag van de voorgaande consoles zou kunnen nabootsen. Daardoor zouden de oudere games ‘denken’ dat ze gewoon op de originele console afgespeeld worden.

Het is wel belangrijk om te benadrukken dat de aanvraag van het patent natuurlijk geen garantie is. Sony legt vaker patenten vast, waar uiteindelijk in de praktijk niets mee gedaan wordt. Toch lijkt de aanvraag van dit patent, nu de PlayStation 5 ongewtijfeld in aantocht is, te suggereren dat er daadwerkelijk plannen zijn voor backwards compatibility.

Specificaties PlayStation 5 (PS5) gelekt

Dit zijn de verwachte specificaties:

PlayStation 5

  • CPU: Custom 8 cores / 16 threads Zen 2 CPU
  • GPU: Custom NAVI @8+ teraflops
  • Memory: 12GB GDDR6
  • Storage: 1TB SSD
  • Price: $399 (€399)

De gebruiker is door ResetEra geverifieerd, maar desondanks raden we iedereen om dit nieuws voorlopig nog met een flinke korrel zout te nemen. 

Delen aub.

Wat je misschien ook leuk vind ?

Geef een reactie