Laatste nieuws

Verhaal games

Verhaal games

De beste verhaalgames voor PS4: essentiële kopersgids.

ERICA

Ontwikkelaar: Flavourworks
Het verhaal: ontdek de gruwelijke waarheid achter een cultcomplot. 

Deze meeslepende interactieve thriller staat garant voor volledige filmische ervaring, boordevol liveactionbeelden en Hollywood-productiewaarden.

Leid Erica door een mysterieuze onderwereld waarin ze de gruwelijke geheimen rond de moord van haar vader ontdekt. Je beslissingen veranderen de manier waarop de verhaallijn zich ontwikkelt. Bovendien kun je ook fysiek communiceren met Erica’s omgeving. Dankzij het innovatieve gebruik van het touchscreen van je smartphone of tablet of het touchpad van de DUALSHOCK 4 draadloze controller kun je met je vingers allerlei acties uitvoeren, zoals pianospelen of het doorknippen van een kabel. 

Erica | Launch Trailer | PS4
ERICA

MEER ZOALS DIT:

Hidden Agenda

Ga op jacht naar de beruchte ‘Trapper’-moordenaar in deze angstaanjagende misdaadthriller en gebruik het touchscreen van je smartphone of tablet om moeilijke keuzes te maken die invloed hebben op hoe het verhaal eindigt. Werk samen met maximaal vijf vrienden om de identiteit van de moordenaar te onthullen, of neem het tegen elkaar op en voer je geheime opdracht uit zonder dat je wordt betrapt… 

Hidden Agenda | Gameplay Trailer | PS4
Hidden Agenda

Detroit: Become Human

Ontwikkelaar: Quantic Dream
Wat is het verhaal?: Ontdek wat het betekent om mens te zijn in een wereld waarin androïden de mensheid van dienst zijn.

Je leidt de androïden Markus, Kara en Connor door hun individuele verhalen, en je komt voor vele keuzes te staan en ziet hoe ze reageren op de wereld om hen heen, wat leidt tot vertakkende verhaallijnen waarin onderdanige androïden in opstand komen tegen de mensheid, of de mensheid proberen te redden.

Kies je de vreedzame oplossing? Of zoek je de confrontatie op wanneer de androïderevolutie begint? Wees voorzichtig, want één verkeerde beslissing kan leven of dood betekenen voor je personages – maar het verhaal gaat door.

Detroit: Become Human | Launch Trailer | PS4
Detroit: Become Human

The Heavy Rain and BEYOND: Two Souls Collection

Als specialisten op het gebied van diepe, emotionele en aangrijpende verhalende gameplay, weeft Quantic Dream vertakkende en meeslepende verhaallijnen tot enkele van de beste voorbeelden van cinematische games.

The heavy rain and beyond

Heavy Rain and Beyond: Two Souls Collection | Launch trailer | PS4
The Heavy Rain and BEYOND: Two Souls Collection

Ontwikkelaar: Quantic Dream
Wat is het verhaal? Jaag op een seriemoordenaar en bescherm je zoon.

In Heavy Rain speel je met name als Ethan – een vader op zoek naar de Origami-moordenaar die zijn jonge zoon gekidnapt heeft – en drie andere speelbare personages, die allemaal hun eigen rol spelen bij het vinden van de moordenaar.

Tijdens het ontrafelen van het mysterie, wordt Ethan geteisterd door gestoorde berichten van de moordenaar, en de keuzes die je maakt bepalen welke personages overleven of doodgaan, waardoor het verhaal zich op verschillende manieren ontwikkelt en vertakt.

Beyond two souls

Ontwikkelaar: Quantic Dream
Wat is het verhaal? Gebruik bovennatuurlijke krachten en leidt een wanhopige jonge vrouw naar de vrijheid.

BEYOND: Two Souls vertelt het verhaal van Jodie Holmes, een jonge vrouw met uitzonderlijke krachten en een bovennatuurlijke band met de ziel van een andere wezen, Aiden. Volg het verhaal van Jodie van jong meisje tot volwassen vrouw en help haar om haar krachten te omarmen – en probeer een misdadige CIA-cel te ontlopen die Jodie als wapen wil gebruiken.

Beyond: Two Souls, met in de hoofdrollen Ellen Page en Willem Dafoe, beleefde zijn première op het Tribeca Film Festival en werd geprezen om zijn personages, stemacteurs en interactieve verhalen.

Life is Strange

Ontwikkelaar: DONTNOD
Wat is het verhaal?: Draai de tijd terug om de toekomst van een kleine kuststad te redden.

Dit episodische avontuur heeft veel gepassioneerde fans aangetrokken sinds zijn debuut in 2015 – en dat is helemaal terecht. Het is een van de meest complexe, emotionele games in dit genre.

Fotografiestudente Max keert voor het eerst sinds jaren terug naar haar geboortestad Arcadia Bay. Wanneer ze het leven redt van haar oude vriendin Chloe, ontdekt Max haar unieke gave – ze kan de tijd terugdraaien. Max, geplaagd door voorgevoelens over een donkere toekomst, moet haar gave leren begrijpen – en leven met de gevolgen van het verleden veranderen.

Life is Strange - Trailer
Life is Strange

MEER VAN DIT SOORT DINGEN:

Life is Strange 2

In dit vervolg volg je de broers Sean en Daniel die op de vlucht slaan na een tragisch incident. Ze proberen de nieuwe bovennatuurlijke krachten van Daniel te begrijpen.

Life is Strange 2 | Launch Trailer | PS4
Life is Strange 2

Until Dawn

Ontwikkelaar: Supermassive Games
Wat is het verhaal?: Overleef een nacht in een verlaten blokhut… Samen met een moordenaar.

Een afgelegen blokhut. Een groep tieners. Winter in de Amerikaanse wildernis. Zelfs mensen die weinig horrorfilms gezien hebben weten dat dit vragen om problemen is, en inderdaad, naarmate het verhaal van Until Dawn zich ontwikkelt, gaat alles gigantisch mis voor de acht vrienden die in de val zitten op de berg.

Dankzij de vertakkende verhaallijn waar elke beslissing die je neemt verstrekkende gevolgen heeft, kunnen spelers het spelverloop veranderen, personages redden van de moordenaar – of ze aan hun lot overlaten. Until Dawn is een van de meest aangrijpende games van de afgelopen tijd, en een must voor horrorfans.

Until Dawn | Launch Trailer | PS4
Until Dawn

MEER VAN DIT SOORT DINGEN:

Kholat

Reis naar de verlaten Oeral om de dood van negen Russische wandelaars te onderzoeken in dit geprezen mysterie op de PS4.

Kholat | Launch trailer | PS4
Kholat

The Dark Pictures: Man of Medan

Ontwikkelaar: Supermassive Games
Wat is het verhaal?: Maak keuzes die het lot van vijf vrienden gestrand in de Grote Oceaan bepalen.

De makers van Until Dawn, Supermassive Games, keren terug als meesters van spannende, cinematische verhalen – met het eerste deel van The Dark Pictures-antologie, een serie losstaande interactieve horrorgames.

De eerste game, Man of Medan, is gebaseerd op waargebeurde verhalen, intrigerende legendes en klassieke horrorfilms, en vertelt het verhaal van een groep vrienden op een gedoemde duiktrip. Ze worden overvallen door een storm en raken op drift op de Grote Oceaan, en een dagje op zee verandert in een nachtmerrie. Je moet beslissingen nemen die over leven en dood gaan, en richting geven aan het verhaal.

The Dark Pictures Anthology: Man of Medan | Release Date Trailer | PS4
The Dark Pictures: Man of Medan

The Inpatient

Ontwikkelaar: Supermassive Games
Wat is het verhaal?: Vind je geheugen terug nadat je ontwaakt in een spookachtig sanatorium.

De meesterlijke vertellers van Supermassive Games brengen hun unieke spannende verhaal naar VR met The Inpatient, een psychologische horrorgame die zich afspeelt 60 jaar voor de gebeurtenissen van Until Dawn.

Als je het aan durft om je PS VR-headset op te zetten, ontwaak je als patiënt in een mysterieuze medische faciliteit. Je weet niet hoe je er terecht bent gekomen, dus je moet je geheugen terugvinden en keuzes maken die het verhaal van het spookachtige sanatorium bepalen.

Om alles nog realistischer te maken, kan je stembesturing gebruiken om de gesprekken met de sinistere personages te leiden.

The Inpatient | Launch Trailer | PlayStation VR
The Inpatient

Gone Home

Ontwikkelaar: The Fullbright Company
Wat is het verhaal?: Ontdek het lot van je vermiste familie.

De dingen die we achterlaten vertellen meer over onszelf dan we denken, en in Gone Home laat The Fullbright Company objecten een verhaal vertellen zonder te leunen op tussenfilmpjes.

Je kruipt in de huid van Katie, die na een jaar in het buitenland terugkeert naar huis, dat volledig verlaten blijkt te zijn. Haar enige aanwijzing is een briefje van haar jongere zus Sam, waarin ze smeekt niet naar haar op zoek te gaan. De enige manier om uit te vogelen wat er gebeurd is, is om het huis te doorzoeken en proberen uit te vogelen wat er gebeurd is toen Katie in het buitenland was, om zo het lot van haar naasten te ontdekken.

Gone Home: Console Edition - Announcement Trailer | PS4
Gone Home

The Walking Dead: The Telltale Series

Ontwikkelaar: Telltale Games
Wat is het verhaal?: Bescherm een jong meisje in een wereld waarin ondoden de dienst uitmaken.

De meeste horrorfans zijn bekend met de wereld van The Walking Dead, en Telltale Games heeft een meeslepend, verhaalgerichte ervaring gemaakt die zich afspeelt in het hetzelfde diepe zuiden van Georgia als het bronmateriaal.

Het verhaal volgt Lee, een overlevende in deze apocalyptische wereld, en Clementine, een jong meisje in deze gevaarlijke wereld, en de episodes vormen interactieve, meeslepende games die zich meer op het verhaal en de personages richten dan op traditionele gameplay.

In de vier seizoenen bepalen spelers de richting van het verhaal door gesprekskeuzes te maken, terwijl Lee en Clementine wanhopig haar ouders proberen te vinden in een spannende, emotionele serie gebeurtenissen.

The Walking Dead: The Telltale Definitive Series - Pre-order Announce Trailer | PS4
The Walking Dead: The Telltale Series

MEER VAN DIT SOORT DINGEN:

The Wolf Among Us

Volg een gruwelijk spoor van moorden en bepaal de richting van het verhaal van een pulpthriller in een wereld van sprookjes en folklore.

The Wolf Among Us - Trailer
The Wolf Among Us

Oxenfree

Ontwikkelaar: Night School Studio
Wat is het verhaal?: Een groep vrienden opent een beangstigende bovennatuurlijke scheur op een onheilspellend eiland.

Dit grafische avontuur van Night School Studio gaat over een groep van vijf vrienden die betrokken raken bij een bovennatuurlijk mysterie nadat ze onbedoeld een spookachtige scheur geopend hebben. Je speelt als Alex, een opstandige tiener die haar nieuwe stiefbroer Jonas meeneemt naar een oud militair eiland voor een zomerfeestje.

Wanneer het verhaal een duistere kant opgaat, bepalen jouw beslissingen hoe het verhaal van Alex en haar vrienden zicht ontwikkelt. Je kunt Oxenfree in vier tot vijf uur uitspelen, en de game is dus ideaal als je op zoek bent naar een korter avontuur – of wanneer je alle unieke eindes wilt zien.

OXENFREE - Announce Trailer | PS4
Oxenfree

Everybody’s Gone to the Rapture

Ontwikkelaar: The Chinese Room
Wat is het verhaal?: Verken een idyllisch dorp, vlak nadat de wereld tot zijn einde is gekomen.

The Chinese Room bewijst dat een verhaalgame niet boordevol expositie hoeft te zitten om een emotionele impact te hebben, en ze werden dan ook beloond met een BAFTA-nominatie voor dit verhaal over het einde van de wereld.

Het verhaal speelt zich af in een typisch Engels dorpje, enkele dagen na de ‘primaire gebeurtenis’ die het einde betekende voor de mensheid. Je onderzoekt de beangstigend stille plattelandsomgeving, en vind fragmenten van herinneringen in de verlaten huizen, winkels en speeltuinen.

Ondanks dat je geen fysieke personages tegen het lijf loopt, krijgen spelers een goed inzicht in de levens van de mensen in het dorp en de verwoestende gebeurtenissen die het slaperige stadje getroffen hebben – een bewijs van de unieke vaardigheden van de ontwikkelaar.

EVERYBODY'S GONE TO THE RAPTURE | E3 2014 Trailer
Everybody’s Gone to the Rapture

MEER VAN DIT SOORT DINGEN:

Dear Esther

The Chinese Rooms grote succes maakt de weg vrij voor EGTTR, en vertelt een tragisch verhaal dat zich afspeelt op een afgelegen eiland in de Hebriden.

Dear Esther: Landmark Edition | Launch Trailer | PS4
Dear Esther

What Remains of Edith Finch

Ontwikkelaar: Annapurna Interactive
Wat is het verhaal?: Los het mysterie op van de verdwijning van de familie Finch.

Dit unieke, met een BAFTA bekroonde verhaal over dood en ontdekking is gemaakt door Giant Sparrow – de creatieve geesten achter de bekroonde exclusieve PS3-game The Unfinished Swan.

Verken samen met de 17-jarige Edith Finch het mysterieuze huis van haar familie, en ontdek de duistere omstandigheden van de verdwijning van elke generatie in een anthologie van speelbare verhalen. Ervaar elk uniek verhaal door de ogen van Edith, verken haar omgeving in de verschillende tijdperken, en ontdek waarom ze de laatste Finch in leven is.

What Remains of Edith Finch | Announce Trailer
What Remains of Edith Finch

MEER VAN DIT SOORT DINGEN:

The Vanishing of Ethan Carter

Onderzoek de verdwijning van een jongetje in een pittoreske bergstad in dit sfeervolle paranormale mysterie.

The Vanishing Of Ethan Carter | #PlayStationGC
The Vanishing of Ethan Carter

Firewatch

Ontwikkelaar: Campo Santo
Wat is het verhaal?: Laat je drukke leven achter je en duik de wildernis in – waar je niet zo alleen bent als dat je denkt.

Een rustgevend nationaal park in Wyoming vormt de achtergrond voor Firewatch, het verhaal van een man op middelbare leeftijd die een persoonlijke tragedie achter zich probeert te laten door boswachter te worden.

Vanuit de toren die je nieuwe thuis wordt, zie je niets anders dan prachtige bergen, bossen en meren – maar niets is wat het lijkt.

Met niets meer dan een walkietalkie – en de stem van Delilah, je leidinggevende – leidt je de gesprekken die je met elkaar hebt en waar Henry het bos onderzoekt, nadat duidelijk wordt dat hij niet helemaal alleen is en oude mysteries uit de geschiedenis van het park tot leven komen.

Firewatch | E3 2015 | PS4
Firewatch

Broken Age

Ontwikkelaar: Double Fine
Wat is het verhaal?: Verken de levens van twee personages die onverwachte avonturen beleden.

Net zoals traditionele point-and-click-avonturen, richt Broken Age van Double Fine zich op gesprekken en puzzels, met fantastische beelden en grappige teksten. Het is een verhaal over twee tieners in volledig verschillende werelden, die zich toch in een verrassend gelijke situatie bevinden.

Verken de levens van Shay, een ontdekkingsreiziger in de ruimte die elke dag dezelfde routine uitvoert, en Vella, een jong meisje dat door haar dorp geofferd zou worden aan een monster, maar op tijd weet te ontsnappen. Schakel tussen de twee personages en hun verhalen, en help ze de baas te worden over hun eigen leven.

Broken Age - Launch Trailer | PS4, PS Vita
Broken Age

MEER VAN DIT SOORT DINGEN:

A Night in the Woods

Beleef in dit unieke avontuur het verhaal van Mae, die terugkeert naar haar geboortestad nadat ze gestopt is met haar studie.

Night in the Woods Announce Trailer
A Night in the Woods

Grim Fandango

Ontwikkelaar: Double Fine
Wat is het verhaal?: Help de doden het hiernamaals te bereiken en ontrafel een duister plot om je bedrijf te gronde te richten.

Dit bekroonde avontuur van LucasArts is een must voor fans van puzzels, mooie verhalen en onvergetelijke personages.

Reis naar de onderwereld en speel vier jaar als de grappige Manny Calavera, een reisagent bij de het Department of Death die luxe pakketten verkoopt aan zielen die op weg zijn na het hiernamaals. Verzamel items en informatie en red Manny van een samenzwering die zijn verlossing bedreigt in deze unieke combinatie van film noir en Mexicaanse folklore.

Grim Fandango Remastered | Trailer | PS4
Grim Fandango

MEER VAN DIT SOORT DINGEN:

Day of the Tentacle Remastered

Ga op een breinbrekend puzzelavontuur en voorkom dat een gemuteerde paarse tentakel de wereld overneemt.

Delen aub.

Wat je misschien ook leuk vind ?

Geef een reactie